Vypracovala sa na jednu z najlepších hráčok spoločnej slovensko-českej súťaže žien, ale v nadchádzajúcej sezóne už nebude pôsobiť v MOL lige. Opora vicemajstrovského HK Slovan Dusla Šaľa Karin Bujnochová sa rozhodla vydať na legionárske chodníčky. Už dlhšie bolo známe, že jej kroky povedú do Francúzska. Teraz je jasné, že v krajine galského kohúta bude 23-ročná a 179 cm vysoká spojka pôsobiť v druholigovom klube Achenheim Truchtersheim Handball (ATH). V mestečku neďaleko Štrasburgu oslavovali v sezóne 2017/2018 postup.

"Pred pol rokom ma oslovil jeden agent, ktorý hľadal mladé hráčky do Francúzska. Potom som komunikovala s klubom, v januári som sa tam bola pozrieť a rozhodla som sa prijať ponuku. Zmenu som potrebovala už dlhší čas. Veľmi sa teším na nový impulz do hádzanej, nový herný štýl, nové prostredie a ľudí. Bude to výzva, ale mám z nej radosť," povedala pre MY Nitra Bujnochová, ktorá nebude prvou Slovenkou v tomto francúzskom klube. V minulosti hrávala za Achenheim aj stredná spojka Petra Beňušková.

Karin Bujnochová pochádza z Lednických Rovní, s hádzanou začínala v Púchove. Mládežnícku časť svojej hráčskej kariéry strávila v UDHK Nitra, odkiaľ prestúpila do Šale, kde sa vypracovala až na stabilnú členku kádra ženskej reprezentácie Slovenska.

Zdroj: https://mynitra.sme.sk/c/20849006/bujnochova-sa-zacina-ucit-francuzstinu.html#ixzz5INqP8Wi7