O prekvapenia v spoločnej slovensko-českej súťaži v hádzanej žien 2019/2020 nie je v ostatných dňoch núdza. Ďalšie sa zrodilo v stredajšej predohrávke 9. kola, v ktorom líder MOL ligy utrpel prvú prehru v aktuálnom ročníku. DHK Baník Most nepochodil na palubovke DHC Sokol Poruba, kde prehral tesne 25:26 (15:14). Zverenky slovenského trénera Dušana Daniša sa vďaka víťazstvu prepracovali na 2. priečku tabuľky o dva body za Mostom.


Vo vyrovnanom stretnutí sa družstvá striedali vo vedení. Domácim gólovo zabrala Eliška Desortová, ktorá sa postarala o takmer polovicu presných zásahov svojho tímu. Za hostky boli produktívne Slovenky - Alica Kostelná (8), Lucia Mikulčík (4), Katarína Kostelná (3).


"Pre diváka to bol veľmi kvalitný zápas, myslím si, že takýto sme v tomto roku ešte doma neodohrali. Prezentovali sme sa dobrou hrou v obrane, na čom sme stavali a tiež aj kvalitným výkonom brankárky Mučkovej. V prvom polčase sme urobili množstvo technických chýb, v druhom sme začali hrať taktickejšie, zrelšie, podržali sme loptu a vypracovali sme si šance. Dievčatá si za predvedený výkon zaslúžili víťazstvo," citoval web ČSH kouča Poruby D. Daniša.


Výsledok stredajšieho predohrávaného stretnutia 9. kola MOL ligy hádzanárok 2019/2020:
DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 26:25 (14:15)
Najviac gólov: Desortová 11/2 - A. Kostelná 8/4, 172 divákov


Autor: SITA, Foto: Házená Poruba Facebook