Hádzanárky DHC Sokol Poruba si pod vedením slovenského kouča Dušana Daniša zahrajú v osemfinále Vyzývacieho pohára (Challenge Cup). Nevypomstilo sa im, že takmer premrhali deväťgólový náskok z prvého zápasu proti tureckému Ankara Yenimahalle BSK (34:25). V odvete na palubovke súpera prehrávali hráčky českého tímu už rozdielom 9 gólov, ale v závere sa im podarilo skresať odstup na ´postupových´ osem (18:26).

 

"Začali sme so zbytočne veľkým rešpektom a v úvodných siedmich minútach sme stratili štyrikrát loptu. V porovnaní s prvým zápasom sme nemali tak kvalitnú obranu a rovnako sme na tom boli aj s účinnosťou streľby. V závere som veril som, že postupový gól ešte dáme, na druhej strane bolo dôležité ešte ubrániť dva útoky tureckého tímu. A tiež, našťastie, Saša Krebsová chytila sedmičku. Napokon sme to bojovnosťou a dvoma gólmi Elišky Desortovej v závere zvládli. Potom sme dokázali udržať postupový výsledok," uviedol pre klubový web Dušan Daniš.

 

Utorkový žreb určil Porube, v ktorej kádri je aj Slovenka Barbora Zemanovičová, za súpera v boji o štvrťfinále španielske družstvo KH-7 BM. Granollers. Danišovi sa tak nesplnilo želanie, keďže si za súpera prial rakúsky HIB Handball Graz. "Vieme, že v 3. kole vyradili bieloruský Minsk, takže pôjde o náročného protivníka. Škoda, že to nevyšlo s Grazom. Španielska hádzaná išla v ostatných rokoch rapídne hore. Stačí sa pozrieť na trénerov z tejto krajiny. Ruský Rostov vedie Španiel, dokonca pôsobia aj na Slovensku," dodal skúsený kormidelník.

 

V skupinovej fáze Pohára EHF bude v zahraničných kluboch účinkovať šesť Sloveniek - Alica Kostelná, Katarína Kostelná, Lucia Mikulčík (Most), Réka Bíziková (Érd), Viktória Oguntoye (Debrecín) a Lýdia Jakubisová (Thüringer).

 

Autor: slovakhandball.sk, Foto: DHC Sokol Poruba