Naša ženská reprezentácia odohrá v piatok 27.septembra charitatívny zápas na podporu boja proti rakovine prsníka. V bratislavskej Gopass Aréne sa Slovenky v rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy stretnú s hádzanárkami z Faerských ostrovov. Celý výťažok zo vstupného venuje Slovenský zväz hádzanej Združeniu priateľov Národného onkologického ústavu pod vedením MUDr. Jozefa Dolinského.

Akcia s názvom Hádzaná pre život zaujala širokú verejnosť vrátane nášho reprezentanta Jakuba Prokopa, ktorý kúpil 10 vstupeniek na zápas a venoval ich do súťaže pre fanúšikov hádzanej na Slovensku.

Prokop už štvrtý rok pôsobí v španielskej Lige Asobal a v reprezentácii patrí medzi naše najdôležitejšie spojky. O tom, že chce aspoň na diaľku podporiť podujatie, ktoré pomáha ženám bojujúcim so závažným onkologických ochorením vedel hneď, ako si prečítal prvú informáciu o zápase. „Veľmi sa mi páči iniciatíva Slovenského zväzu hádzanej, keď pomocou športu podporí ľudí, ktorí to tak veľmi potrebujú,“ povedal Jakub Prokop pre SZH s tým, že najradšej by si stretnutie pozrel v Bratislave, kde s hádzanou začínal, osobne. Klubový program mu to však neumožňuje, pretože počas víkendu čaká jeho Torrelavegu zápas v Aranda de Duero.  „Ak by som sa nachádzal na Slovensku, určite by som prišiel túto myšlienku podporiť osobnou účasťou na podujatí v Bratislave. Keďže však nemôžem, chcem aspoň týmto spôsobom prispieť a možno motivovať aj iných športovcov, aby pomohli tejto dobrej veci,“ uzavrel náš reprezentant.

Pomôcť môžete aj vy, kúpou vstupenky na https://www.ticketlive.sk/sk/event/slovensko-faerske-ostrovy-27-09-2024

Autor: slovakhandball.sk