V závere uplynulého týždňa pokračovali európske pohárové súťaže v hádzanej žien ďalšími stretnutiami. Na scéne nechýbali ani Slovenky. DHK Baník Most utrpel jedenástu prehru v Lige majstrov, keď podľahol francúzskemu Brest Bretagne Handball 30:46. Lucia Mikulčík mala v drese českého šampióna stopercentnú streľbu, keď premenila všetkých šesť pokusov. Tatiana Šutranová dosiahla dva góly zo šiestich striel.

V Európskej lige strelecky excelovala Barbora Lancz, ktorá sa na palubovke francúzskeho Nantes presadila desaťkrát vrátane štyroch pokutových hodov a iba jedna jej strela sa neskončila gólom. Jej maďarský klub z Mosonamagyaróváru však aj tak utrpel prehru 29:36.

V skupinovej fáze EL sa nečakane objavila aj Lýdia Jakubisová, ktorá po lanskej sezóne ukončila vrcholovú hráčsku kariéru. Pre početné absencie ju však na výpomoc zavolal tréner nemeckého Thüringer HC Herbert Müller a skúsená krídelníčka gólom prispela k výhre na palubovke maďarského Praktikeru Vác 34:28.

S účinkovaním na medzinárodnej scéne sa rozlúčil český Kynžvart. Družstvo trénera Petra Sabadku po domácej prehre 24:26 prehralo aj odvetu osemfinále Európskeho pohára v španielskom Gijóne (23:35). Annamária Patrnčiaková dala jeden gól hostiek.

V najvyššej poľskej súťaži pokračuje vo víťaznom ťažení družstvo Zaglebie Lubin, keď si poradilo s ukrajinským hosťom súťaže HC Galičanka Ľvov 22:20 aj vďaka trom gólom Karin Bujnochovej.

V maďarskej lige si Kisvárda pripísala dva body za výhru nad Békéscsabou 28:20, hoci po polčase bol stav ešte nerozhodný. Z hráčok Kisvárdy skórovala Nikoleta Trúnková dvakrát, Veronika Habánková tiež vystrelila dvakrát, ale bez gólovej radosti.

Jomi Salerno si drží druhú priečku v Taliansku, počas víkendu si poradilo s Cassanom 31:28. Jeho stredná spojka Vladimíra Bajčiová sa dvakrát zapísala do listiny strelkýň.

Vo Švajčiarsku dosiahol Kreuzlingen štvrtú výhru za sebou. Po triumfe nad Winterthurom 32:30 je už tretí. Petre Škoricová mu pomohla siedmimi gólmi z desiatich striel, urobila dve technické chyby a raz bola vylúčená. V súboji prvého s druhým sa medzi Nottwilom a Brühlom zrodila remíza 27:27. V zostave hostiek figurovala pôvodom Slovenka Katarína Šimová a v realizačnom tíme Ľubomír Švajlen.

Hádzanárky MGA Fivers s brankárkou Adrianou Medveďovou zvíťazili nad posledným Dornbirnom 26:23 a v tabuľke rakúskej ligy im patrí 2. miesto. Stockerau po troch víťazstvách nestačilo na domáci Tulln (31:38), pričom Diana Michálková mala na konte päť gólov a jedno vylúčenie. BT Füchse predĺžilo svoju šnúru prehier aj na palubovke roomz JAGS WV (25:27), hostkám nepomohli ani dva góly Nicol Nejedlíkovej, ktorá nepremenila jednu sedmičku a odpykala si jeden dvojminútový trest.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: mkcse.hu