Po zimnej prestávke vyplnenej reprezentačnými akciami sa v zahraničí pomaly rozbiehajú už aj mužské súťaže.

V českej extralige chýbal Marek Hniďák pre zranenie (zlomená kostička v zápästí ľavej ruky) lídrovi z Lovosíc pri víťazstve nad Maloměřicami vedenými Františkom Urbanom 42:29. Marián Hajko troma gólmi v zápase proti Strakoniciam (30:23) pomohol prestrihnúť Novému Veselí sériu troch duelov bez výhry. Karviná pribrzdila v rozlete domáce Kopřivnice (35:32), Otto Kancel mal za zdolaných na konte dve vylúčenia.

V osemfinále Rakúskeho pohára sa skončilo účinkovanie SC kelag Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným, keď so spoluhráčmi prehrali na palubovke HC FIVERS WAT Margareten 27:32.

V maďarskej lige prehral Budaörs vo Váci 26:20, Anette Emma Hudáková premenila jeden zo štyroch streleckých pokusov a odpykala si dva dvojminútové tresty. Kisvárda podľahla na pôde DVSC Debrecín 19:22, pričom Nikoleta Trúnková stihla za necelých 22 minút premeniť na gól všetky tri strely a Veronika Habánková počas 29-minútového pobytu na palubovke zakončila akciu štyrikrát a raz sa tešila z gólu.

V Poľsku potvrdilo líderskú pozíciu družstvo Zaglebie Lubin triumfom v Koszaline 32:26, Karin Bujnochová mala trojgólový podiel.

Suverénne si počínal aj nórsky Kristiansand s asistentom trénera Tomášom Hlavatým, keď nad Voldou zvíťazil 38:22.

V najvyššej švajčiarskej súťaži nestačil Kreuzlingen na lídra z Nottwilu (26:28) napriek deviatim gólom Petry Škoricovej z dvanástich striel. Brühl získal dva body proti Winterthuru (34:23), ale pôvodom Slovenka Katarína Šimová neuspela ani s jednou zo svojich troch striel. Radosť z výhry mal aj Ľubomír Švajlen v realizačnom tíme.

V Rakúsku si drží 2. miesto MGA Fivers s brankárkou Adrianou Medveďovou, počas víkendu potvrdili svoju pozíciu v Tullne (28:23). V súboji klubov slovenských hádzanárok bolo úspešnejšie Stockerau, keď zvíťazilo u súpera BT Füchse 30:20. Za domáce dala Nicol Nejedlíková jeden gól, čo nestačilo na odvrátenie ôsmej ligovej prehry za sebou. Za hostky skórovala Diana Michálková trikrát a raz bola vylúčená.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Felix Walker / www.facebook.com/handball.ch