DHK Baník Most bude môcť bojovať o obhajobu prvenstva v Českom pohári žien, keď postúpil do finále po víťazstve nad pôde Kynžvartu 31:24. Lucia Mikulčík k tomu prispela 6 gólmi, spolu s Tatianou Šutranovou si odpykali aj po jednom dvojminútovom treste. Za domáce vedené Petrom Sabadkom skórovala Annamária Patrnčiaková raz, Andrea Rudincová sa strelecky nepresadila.

V maďarskej lige nebudú na zápas Kisvárda - Dunaújváros (28:19), v ktorom si hostky predĺžili sériu svojich nezdarov už na štyri duely, v dobrom spomínať Slovenky. Nikoleta Trúnková stihla za necelé tri minúty dvakrát vystreliť bez gólu a pripísať si jedno vylúčenie, jej spoluhráčka z Kisvárdy Veronika Habánková odohrala necelých šesť minút, počas ktorých zakončila jednu útočnú akciu. Na opačnej strane zostala brankárka Viktória Oguntoyová bez úspešného zákroku pri troch pokutových hodoch, na ktoré sa dostala medzi tri žrde. Mosonmagyaróvár potvrdil 4. priečku víťazstvom nad posledným tímom NEKA 33:26, Barbora Lancz odohrala takmer 44 minút, počas ktorých premenila na gól päť zo siedmich striel.

Adriána Holejová mala päťdesiatpercentnú úspešnosť streľby pri remíze OGC Nice v dueli francúzskej ligy v Toulone 30:30, keď v polčase vyhrávali hostky 17:15. Holejová dala tri góly a bola raz vylúčená.

V Nórsku nemal klub asistenta trénera Tomáša Hlavatého problém potvrdiť úlohu favorita na pôde Romerike Ravens (40:25).

Súboj druhého s tretím v najvyššej švajčiarskej súťaži vyznel jednoznačne pre Brühl, ktorý deklasoval Kreuzlingen 37:23. Pôvodom Slovenka Katarína Šimová sa za domáce, v ktorých realizačnom tíme pôsobí Ľubomír Švajlen, prezentovala troma gólmi zo štyroch striel, Petra Škoricová v drese hostiek vyslala na bránku až pätnásť pokusov, z ktorých sa gólom skončili štyri.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/dhkbanikmost/