Hádzanári Torrelavegy zvládli aj druhý duel v aktuálnej sezóny Ligy Asobal, keď si poradili s družstvom Puente Genil 29:26. V streleckej forme je naďalej Jakub Prokop, ktorý premenil na gól deväť z tucta striel. S 20 gólmi je najlepším strelcom doterajšieho priebehu súťaže. Jeho spoluhráč Marko Jurkovič nenastúpil.

V českej extralige zvíťazilo Brno nad pražskou Duklou 34:32 aj zásluhou piatich gólov Vladimíra Ratkovského, štyroch Jakuba Tótha a v zostave figuroval aj brankár Andrej Furman. Za hostí jedenkrát skóroval a raz bol vylúčený Matúš Moravčík, Marek Hlinka sa gólovo nepresadil. Zubří si poradilo s Frýdkom-Místkom 24:20, na čom mal štvorgólový podiel Mikuláš Kucsera ml. Z tímu zdolaných, ktorý vedie Daniel Valo, sa Marián Hajko nedočkal gólu. Maloměřice s brankárom Adamom Kanalošom potrápili domáce Kopřivnice, ktorým dvoma gólmi k tesnej výhre 34:33 pomohol Otto Kancel.

Prvé víťazstvo dosiahli hádzanári HE-DO B.Braun Gyöngyös, ktorí pokorili Komló 29:25. Martin Potisk k tomu prispel dvoma gólmi, pričom počas takmer 37 odohraných minút šesťkrát zakončil akciu. Budakalász podľa očakávania nestačil na Veszprém (26:45), brankár Michal Tóth ml. predviedol 10 zákrokov pri 40 strelách.

Rakúsky Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným podľahol domácemu Kremsu (33:39) a je na predposlednom mieste.

Asistent trénera Miloš Putera mal radosť z výhry Lipska v stretnutí najvyššej nemeckej súťaže proti Gummersbachu (34:29).

Prvý triumf v sezóne II. bundesligy dosiahli hráči Dessau, ktorí si poradili s Hüttenbergom 25:24, z čoho mal radosť aj Dávid Mišových. Dominik Kalafut dal dva góly za Nordhorn-Lingen, ktorý však doma nestačil na Elbflorenz (30:34).

Zastúpenie máme aj v gréckej lige, kde PAOK s Marekom Korbelom (2 asistencie, 1 vybojovaná sedmička) ťahal za kratší koniec s Olympiacosom (24:36).

V Lige majstrov žien nestačil nórsky Vipers Kristiansand s trénerom Tomášom Hlavatým na maďarského obhajcu triumfu Györi Audi ETO KC (22:27) a zatiaľ zostáva v prestížnej súťaži bez výhry.

Vo Francúzsku utrpeli hádzanárky OGC Nice tesnú prehru na pôde tímu Achenheim Truchtersheim (22:23), Adriána Holejová skórovala raz.

Chorvátska Lokomotiva Záhreb s prehľadom zvládla vystúpenie na palubovke družstva Zelina (32:21), Nikoleta Trúnková dala dva góly zo štyroch striel.

V maďarskej lige si úspešne počína nováčik Szombathely, ktorý naplno bodoval aj do tretice. Tentoraz zdolal Kisvárdu 30:21, Karin Bujnochová počas 42 minút na palubovke premenila na gól všetky tri svojej pokusy. Mosonmagyaróvár napriek štyrom gólom z piatich striel v podaní Barbory Lancz podľahol na palubovke Fehérváru 29:32. Budaörs s Anette Emmou Hudákovou, ktorá odohrala viac ako dve tretiny duelu, vyhral vo Váci 28:25.

V rumunskej lige neuspeli kluby Sloveniek. Tíma Magura Cisnadie s Tatianou Šutranovou tesne podľahol Baia Mare 31:32 a CSM Iasi, kde pôsobí brankárka Alexandra Ivanytsia, nestačil na družstvo Duarea Braila (29:36).

V poľskej Superlige prehrali Gliwice na pôde Gniezna (19:26), Annamária Musáková mala tri zákroky pri siedmich strelách a jednu asistenciu a krídelníčka Natalia Dmytrenková uspela pri troch zo štyroch svojich striel.

V najvyššej rakúskej súťaži si hráčky Tullnu poradili s MGA 27:24, pričom Nicol Nejedlíková skórovala osemkrát, premenila štyri z piatich pokutových hodov a raz bola vylúčená. Do listiny strelkýň sa jedenkrát zapísala aj brankárka Adriana Medveďová. Stockerau trénera Pavla Franka nestačilo na HIB Graz (20:26) napriek šiestim gólom Diane Michálkovej (raz vylúčená) a štyrom Laure Walterovej (premenila oba pokutové hody). V zostave figurovala aj Martina Mária Bačová.

Vo Švajčiarsku sa Winterthur presadil u súperiek z Herzogenbuchsee (37:22), na čom mala výrazný podiel Petra Škoricová. Slovenská spojka dala desať gólov z 13 pokusov a raz bola vylúčená. Miriam Barancová sa do štatistík nezapísala. LC Brühl len remizoval s Zugom 31:31, Katarína Šimová sa osemkrát odhodlala k zakončeniu a päťkrát sa tešila z gólu.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: yellowwinterthur.ch