Hádzanárske reprezentantky Slovenska v kategórii kadetiek otvorili piatkové benefičné podujatie s názvom Hádzaná pre život venované boju proti rakovine prsníka v bratislavskej Gopass aréne hladkým víťazstvom v medzištátnom zápase so slovinskými rovesníčkami.

Zverenky trénerskej dvojice Pavol Streicher - Ľuboš Hepner zdolali súperky 32:18 (17:13). Vyšiel im vstup do duelu - 9:3 v 15. min, ale súperky sa v nasledujúcich jedenástich minútach dotiahli na 10:12 i 11:13. Mladé Slovenky však po zmene strán zo stavu 18:14 unikli na 27:14 a definitívne rozhodli o osude stretnutia. Najlepšou strelkyňou bola Liliana Gogová so 6 gólmi. Odveta sa bude hrať v sobotu 28. 9. od 11.00 h v Šamoríne.

Výsledok - piatok:
Slovensko - Slovinsko 32:18 (17:13)
Najviac gólov za SR: Gogová 6/2, M. Bartková, B. Karkušová, Görögová a S. Špendlová po 3
pok. hody: 4/4 - 2/2, vylúčené: 5 - 7, rozhodovali: Bohuniczký a Szerencsés, 220 divákov

Hlas:
Pavol Streicher (tréner kadetiek SR): "Myslím si, že sme Slovinky prevýšili vo všetkých činnostiach. Vychádzali sme z dobrej obrany, ktorú sme po zmene strán ešte vystupňovali. Aj v útoku sme dokázali nájsť riešenia na obranné systémy súpera. Teší ma, že sme mohli poslať do hry všetky hráčky a každá z nich prispela k jednoznačnej výhre. Zvíťaziť v medzištátnom zápase nad tímom z hádzanársky vyspelej krajiny je príjemné, ale už sme nad Slovinskom v nedávnej minulosti hladko vyhrali, takže to nie je pre nás až také prekvapenie."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH