V uplynulých dňoch sa hrali tri zahraničné najvyššie ligové súťaže so slovenským zastúpením. V maďarskej lige síce Viktória Oguntoyová predviedla v bránke Dunaújvárosu proti favorizovanému Ferencvárosu za necelú polhodinu 6 zákrokov pri 21 strelách, ale prehre 27:33, tretej v sérii, nezabránila. V súboji dvoch maďarských účastníkov Európskej ligy sa tešil Mosonmagyaróvár z triumfu nad Vácom (30:20), hoci jeho opora Barbora Lancz tentoraz v boji o 4. priečku tabuľky vyšla gólovo naprázdno. Odohrala 29 minút a raz vystrelila na bránku. Bez gólu zostala aj Anette Emma Hudáková, ktorá pri remíze jej Budaörsu so Siófokom 19:19 strávila na palubovke 25 minút a zakončila dve akcie.

Tucet víťazstiev má po výhre nad Larvikom 32:29 v tabuľke najvyššej nórskej súťaže Vipers Kristiansand, ktorý z pozície asistencia vedie Tomáš Hlavatý. Zároveň to bol jubilejný päťdesiaty duel bez prehry, čo je nový klubový rekord.

Vo Švajčiarsku LC Brühl Handball deklasoval posledný tím aktuálneho poradia z Thunu 40:25, pôvodom Slovenka Katarína Šimová dala päť gólov zo šiestich striel (raz bola aj vylúčená), čím potešila aj člena realizačného tímu Ľubomíra Švajlena.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Alexej Starostin Photo - https://handballfast.com/en/news/