Vo výbornom svetle sa v ligovom stretnutí vo Francúzsku predviedla Adriána Holejová. Slovenská spojka bola v drese OGC Nice najlepšou strelkyňou konfrontácie s tabuľkovým susedom na pôde Besanconu (28:41). Pre Nice to bola tretia prehra za sebou.

Po zaistení si majstrovského titulu v predstihu zaváhali hráčky poľského Zaglebia Lubin, keď v Kobierzyciach podľahli 23:24 napriek trom gólom Karin Bujnochovej a jednému Simony Szarkovej. Pre Zaglebie to bola prvá ligová prehra v riadnom hracom čase od 2. 2. 2022, keď doma nestačilo na Piotrcoviu (22:27). Potom nasledovalo v najvyššej poľskej súťaži 63 duelov bez prehry po 60 minútach hry. Koszalin s brankárkou Alexandrou Ivanytsiou pokoril Gniezno 32:31 a poistil si 5. priečku.

V súboji prvých dvoch tímov v najvyššej švajčiarskej súťaži si LC Brühl Handball poradil s Nottwilom 31:29, k čomu Katarína Šimová prispela štyrmi gólmi z piatich striel, Petra Škoricová sa medzi strelkyne nezapísala.

Do play-off v Nórsku vstúpil suverénnym spôsobom Vipers Kristiansand s trénerom Tomášom Hlavatým, keď v prvom štvrťfinále zdolal Gjerpen 31:19.

Vo francúzskej lige nečakane zakoplo družstvou Toulouse s brankárom Teodorom Paulom. V domácom prostredí podľahlo Saranu, tímu zo spodných priečok tabuľky, tesne 29:30 a tretí duel za sebou neokúsilo chuť víťazstva.

Nedarí sa ani Ferencvárosu Budapešť, ktorý v boji o 3. priečku tabuľky v Maďarsku len remizoval na palubovke NEKA 30:30, čo bol štvrtý z ostatných piatich zápasov bez výhry. Jakub Mikita odohral 27 minút.

V nižšej poľskej súťaži pokračuje Gwardia Koszalin vo valcovaní súperov, tentoraz potvrdila líderskú pozíciu výhrou v Kwizdyne 41:26. Ľubomir Ivanicja skóroval dvakrát.

Vo Švajčiarsku rozhodne semifinálovú sériu medzi GC Amicitia Zürich s HC Kriens-Luzern až piaty zápas. Vo štvrtom stretnutí ťahali zverenci kouča Petra Kukučku z HC Kriens-Luzern za kratší koniec 28:35.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB OGC Nice Côte d'Azur Handball