Veľkonočné sviatky budú v Prešove patriť aj hádzanej. Hráči tamojšieho Tatrana Prešov budú v sobotu 30. marca od 18.00 h bojovať o postup do semifinále Európskeho pohára mužov 2023/2024. V odvete proti FTC-Green Collect sa pred domácim publikom pokúsia zmazať trojgólové manko (29:32), ktoré si priniesli z minulotýždňového prvého zápasu v Budapešti (rozhodujú Čiernohorci Ivanovič a Vujisič).

"Pripravujeme hráčov na najdôležitejší zápas tohto roka. Veríme, že tých najdôležitejších bude ešte viac, ale aktuálne je ním tento duel. Určite chceme zvíťaziť a uvidíme, či trojgólové manko dokážeme stiahnuť. Stále si myslím, že šance sú vyrovnané. Proti takémuto súperovi potrebujeme viac nadštandardných výkonov. Nestačí, keď zaberú štyria - piati, ale musí to byť ešte väčší počet hráčov. Dúfam, že sa nám to doma podarí. Oni vedia hrať lepšie, ako hrali, ale aj my vieme zahrať oveľa lepšie. Takže verím, že to dáme," vyjadril sa na klubovej stránke tréner Tatrana Pavol Jano, ktorý sa v domácom prostredí spolieha aj na podporu fanúšikov.

"Kto bude lepšie hrať v obrane, ten postúpi. Určite budeme potrebovať aj divákov, aby nás prišli podporiť. Za posledné roky tu nebola taká šanca postúpiť do semifinále európskej súťaže. Dúfam, že v sobotu padne hala a budeme sa radovať z postupu,“ želá si spojka Lukáš Urban.

Napriek víťazstvu a trojgólovému náskoku si aj hráči Ferencvárosu uvedomujú, že stále je o čo hrať. "Najdôležitejšie bude, aby sme do Prešova išli s vedomím, že je to úplne otvorená záležitosť. Ešte nie je o ničom rozhodnuté," poznamenal pre Nemzeti Sport tvorca hry Alex Bognár, ktorý so spoluhráčmi absolvoval v stredu ligový súboj proti Balatonfüredu (30:30).

Tréner maďarského klubu by pred odvetou privítal priaznivejšiu východiskovú pozíciu. "Päť či šesťgólový náskok po prvom zápase by bol lepší, ale veľmi rád by som vyhral aj u súpera, lebo podľa mňa sme lepší," poznamenal pre Fradi Média tréner súpera István Pásztor.

Prešovčania pred 12 rokmi nedotiahli svoje štvrťfinálové snaženie v Pohári EHF do úspešného konca. Keby sa im to podarilo tentoraz, tak by sa v semifinále Európskeho pohára stretli s postupujúcim z dvojice Olympiacos SFP (Gréc.) - MRK Krka (Slovin.), prvý zápas sa skončil 31:26 pre Grékov.

Európsky pohár muži 2023/2024 - štvrťfinále - odveta: 
sobota 30. marca:
18.00 h Tatran Prešov (SR) - FTC-Green Collect Budapešť (Maď.), rozhodujú: Stefan Ivanovič a Marko Vujisič z Čiernej Hory, prvý zápas 29:32

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský