Slovenská reprezentantka Vladimíra Bajčiová sa tešila z úspechu svojho tímu Jomi Salerno, keď v treťom finále zdolali so spoluhráčkami družstvo Erice 35:30 a sériu o majstra Talianska vyhrali 2:1 na zápasy. Pre Salerno to bol v jedenástom finále deviaty titul v histórii. Tvorkyňa hry Bajčiová v rozhodujúcom dueli prispela troma gólmi.

Nemecký Thüringer HC potvrdil zisk vicemajstrovského titulu v I. bundeslige triumfom na palubovke Halle-Neustadt 31:26, pričom Lýdia Jakubisová skórovala dvakrát.

Blízko k majstrovskej korune je švajčiarsky Brühl, ktorý vo finále uspel u súpera z Nottwilu (31:25) a v sérii vedie 2:0, čo teší aj člena realizačného tímu Ľubomíra Švajlena.

Aj druhé semifinále rakúskeho play-off jasne vyznelo pre hádzanárky favorizovaného Hypa, ktoré si poradili s MGA Fivers 29:16. Brankárkou zdolaného tímu je Adriana Medveďová.

Vo Švajčiarsku bude o titul bojovať HC Kriens-Luzern, ktorý pod vedením trénera Petra Kukučku zvládol aj tretí semifinálový duel proti Bernu (séria 3:0).

V Nemecku sa Lipsko s asistentom trénera Milošom Puterom vďaka výhre nad Wetzlarom 38:29 vrátilo do boja o stred tabuľky I. bundesligy. Gummersbach si v súboji tabuľkových susedov poradil s Bergischer HC, za ktorý nenastúpil Csaba Szücs ml., trojgólovým rozdielom 37:34.

V II. bundeslige Nordhorn-Lingen zvíťazil na pôde N-Lübbecke 28:27, k čomu prispel Dominik Kalafut dvoma gólmi z troch striel (dvakrát bol vylúčený). Nordhorn zároveň pomohol Dessau. Mužstvo Dávida Mišovýcha (tentoraz bez gólu) vyhralo na palubovke Konstanzu 32:26, posunulo sa na 3. miesto a je v hre o postup do najvyššej súťaže.

Toulouse, francúzsky klub brankára Teodora Paula, ťahal za kratší koniec v Chambéry 28:32 a nepomohol si v boji o prvú päťku.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: pdosalerno.it