V dohrávke 4. kola českej extraligy hádzanárov Dukla Praha vzdorovala Karvinej, ale úradujúcemu majstrovi napokon podľahla tesne 33:35. Marek Hlinka dal tri góly, Matúš Moravčík jeden a raz bol vylúčený. „Vedeli sme, že to bude náročný duel, v ktorom musíme hrať čo najlepšie, aby sme mali šancu na víťazstvo. Nepremenili sme množstvo vyložených šancí, ale aj tak sme sa dokázali vzchopiť a vrátiť sa do zápasu," citoval web handball.cz na spojke hrajúceho Mareka Hlinku. Prvú prehru v sezóne utrpelo Brno, ktoré v predohrávke nestačilo doma na Plzeň (29:37). Vladimír Ratkovský skóroval dvakrát, Jakub Tóth raz a v zostave bol aj brankár Andrej Furman.

V 2. kole Nemeckého pohára (DHB-Pokal) potvrdilo Lipsko s asistentom trénera Milošom Puterom úlohu favorita na palubovke TuS N-Lübbecke (32:23). Nordhorn-Lingen s pivotom Dominikom Kalafutom skončil svoje pôsobenie v súťaži po prehre 40:42 po predĺžení v Rostocku.

Dunaújváros bez zranenej Viktórie Oguntoyovej nepretrhol šnúru nezdarov, keď doma prehral s favorizovaným Ferencvárosom 32:37.

V rumunskej lige Magura Cisnadie, klub Tatiany Šutranovej, podľahol 21:32 na pôde tímu Ramnicu Valcea, ktorý bude súperom Dunajskej Stredy v Európskej lige.

V najvyššej švajčiarskej súťaži utrpel Winterthur prvú prehru v ročníku, keď tesne podľahol na palubovke Amicitie Zürich (25:26). Petra Škoricová neuspela so svojimi dvoma strelami a raz bola vylúčená, jej spoluhráčka Miriam Barancová skórovala raz zo štyroch pokusov.

V nórskej pohárovej súťaži - NM Cupe si Kristiansand trénera Tomáša Hlavatého schuti zastrieľal, keď tím Godoy deklasoval 64:7, po polčase 32:2.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Karolína Jagelska