V bratislavskom Hoteli NH Gate One sa v piatok po slávnostnom vyhlásení výsledkov ankety SZH sa uskutočnila konferencia Slovenského zväzu hádzanej, na ktorej bolo prítomných 37 zo 45 pozvaných delegátov.

V rámci nej sa okrem tradičnej agendy, keď odzneli správy prezidenta, výročná správa a správy predsedov jednotlivých komisií, prijali zmeny stanov v súvislosti so zmenou adresy sídla SZH (namiesto Junáckej ulice - Olympijské námestie).

Boli aj voľby v rámci kontrolnej komisie. Jej novým predsedom sa stal Marek Čančinov z Topoľčian, ktorý získal 19 hlasov. Jeho protikandidát a doterajší šéf Miroslav Jursík o tri menej. Jeden delegát sa zdržal hlasovania. Čančinov získal mandát na najbližších päť rokov. Členmi komisie zostávajú Milan Janoška a Veronika Strížová, ktorá je jej podpredsedníčkou. Iné voľby neboli súčasťou programu tohtoročnej konferencie.

Miroslav Jursík si pred konferenciou prevzal na slávnosti ocenenie - Bronzový odznak SOŠV. Toto vyznamenanie sa udeľuje olympijským a športovým osobnostiam od roku 2011 za dlhodobú prácu a prínos pre rozvoj olympijského a športového hnutia.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH a Ján Súkup