V strede aktuálneho týždňa nebola ponuka zápasov so zastúpením slovenských hádzanárov v zahraničných kluboch až taká bohatá. Z úspechu sa však tešili hádzanári HC Robe Zubří, ktorí zvíťazili v semifinále Českého pohára doma nad Lovosicami 27:25 (11:12) a postúpili do finále, kde sa stretnú s jedným z dvojice Brno - Karviná. Kým hosťom chýbal pre zranenie ruky kanonier Marek Hniďák, na strane víťazov vedených koučom Petrom Dávidom sa Mikuláš Kucsera predviedol dvoma gólmi a raz bol vylúčený.

"Konečne sme pretrhli zlú bilanciu s Lovosicami. Som veľmi rád, že sa to podarilo. Bolo to o brankároch. Je neuveriteľné, ako dokážu Lovosice s dvoma luxusnými hráčmi Kupom a Trkovským vyvinúť taký tlak. My sme nasadili veľké tempo a súper potom odpadol. Mali sme šťastie na žreb, ale sme šťastní, že ideme do finále aj vzhľadom k tomu, akú máme zatiaľ sezónu," uviedol na klubovom webe Peter Dávid.

V Európskej lige sa zo základnou skupinou rozlúčil HC Kriens-Luzern víťazstvom. Svojho prvého sa zverenci trénera Petra Kukučku dočkali v poslednom dueli, keď zdolali AEK Atény 39:27 a v konečnom poradí B-skupiny obsadili 3. pozíciu so štyrmi bodmi a s trojbodovým odstupom za druhou postupovou priečkou.

V 3. kole Maďarského pohára pomohol brankár Michal Tóth ml. dvanástimi zákrokmi pri 22 strelách hráčov Komló k víťazstvu Budakalászu 32:29.

Meškov Brest, kde pôsobí ako tréner brankárov Richard Štochl, dosiahol v najvyššej bieloruskej súťaži trinástu výhru, keď si poradil s Gomeľom 34:28.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Šimon Poláček/FB HC Zubří