V uplynulej sezóne boli členmi kádra Tatrana Prešov, ktorému pomohli vrátiť sa na domáci hádzanársky trón. V nadchádzajúcej budú mať opäť slovenského spoluhráča, ale už v Maďarsku. Reč je o Mariovi Cvitkovičovi a Istvánovi Márkovi Kovácsovi.

Chorvátsky brankár a maďarský pivot sa stali hráčmi klubu Szigetszentmiklósi KSK. V tíme účastníka NB1/B (ide o druhú najvyššiu súťaž v Maďarsku, ktorá je profesionálna) pôsobí aj Slovák Martin Mazák. Štyridsaťročný pivot si dres družstva, ktorému v záverečných kolách uplynulého súťažného ročníka ušiel postup do najvyššej súťaže a skončil na 4. mieste (prvom nepostupovom), bude obliekať ešte minimálne rok. S vedením klubu sa dohodol na kontrakte platnom na nadchádzajúcu sezónu. Pre defenzívneho špecialistu to bude druhý ročník v Szigetszentmiklósi, kam prestúpil vlani z Ceglédi KKSE. Zároveň bude trénerom žiackej kategórie do 15 rokov.

Martin Mazák majúci aj skúsenosti z reprezentácie Slovenska je v Maďarsku dlhoročnou stálicou. V tejto krajine odohral už pätnásť sezón a usadil sa v nej s manželkou Csillou, tiež hádzanárkou. Košický odchovanec sa v lete roku 2009 vybral do zahraničia a postupne hrával za klub FTC-Cityline Budapešť (neskôr vystupoval pod aj názvom FTC-PLER Budapešť), od roku 2013 do roku 2016 pôsobil v tíme Grundfos Tatabánya KC, následne bol hráčom Budakalászu a od leta 2020 do vlaňajška Ceglédi KKSE.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: archív M. M.