Káder hádzanárok Slovana Duslo Šaľa sa v aktuálnej sezóny neustále mení vinou početných zranení. V sobotňajšom stretnutí proti Zlínu sa Šalianky museli zaobísť aj bez kanonierky Olívie Ščípovej, ktorá si zranila členok v uplynulom kole na pôde Kynžvartu a čaká ju niekoľkotýždňová pauza. Ešte kolo predtým proti Michalovciam stratilo Duslo Dianu Máriu Vargovú, ktorá utrpela zranenie kolena a už je po operácii.

Tréner Peter Pčola sa ocitol v nezávideniahodnej situácii, keď v krátkom čase prišiel o dve dôležité spojky, dovtedy aj dve najlepšie strelkyne svojho družstva, ktoré dosiahli spolu 177 gólov (102+75).

Pozitívnou správou je, že do zostavy sa mu vrátili dve z dlhodobo zranených hráčok. Pri víťazstve proti Zlínu (33:27), ktoré prišlo po troch náročných súbojoch s tímami z popredia tabuľky (Most, Michalovce, Kynžvart), boli už Petra Varjassiová a Martina Tulipánová.

Spojka Varjassiová v uplynulom roku absolvovala dve operácie. Najskôr s ramenom a potom s kolenom. V aktuálnej sezóne stihla len septembrové zápasy. "Petra nám dosť pomohla. Strelila tri góly, rozdala asistencie a získala nejaké lopty. Pre naše mladé družstvo sú dôležité aj jej skúsenosti," poznamenal manažér šalianskeho klubu

Rudolf Petrikovič. Na palubovku sa dostala aj pivotka Martina Tulipánová. "Odohrala pár minút, ešte nie je úplne fit. Má za sebou náročnú operáciu kolena, budeme ju zapájať postupne," pokračoval funkcionár HK Slovan Duslo.

Šaľa predstavila aj dve nové akvizície - Lauru Walterovú (Malacky) a Vivien Zlatinskú (Šurany). "Walterová hráva najmä na strednej spojke, i keď v mládežníckej reprezentácii nastupuje aj na krídle. Pravá spojka Zlatinská už u nás v minulosti pôsobila," pokračoval Petrikovič, podľa ktorého slov už v najbližších týždňoch by sa do zostavy mohla vrátiť aj ďalšia rekonvalescentka - mladá spojka Radka Šalatová.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Juraj Cisár/FB HK Slovan Duslo Šaľa