Vo francúzskom Lacanau nachádzajúcom sa neďaleko Bordeaux bude od štvrtka 13. do nedele 16. júna bojovať 28 tímov - 14 mužských a rovnaký počet ženských - o trofeje na podujatí European Beach Tour Finals 2024. Na finálovom turnaji v plážovej hádzanej má v kategórii žien zastúpenie 13 krajín a medzi aj Slovensko (Maďarsko má dva tímy v štartovom poli).

Štartovať bude družstvo s názvom Team Slovakia, ktoré bude účinkovať v sedemčlennej základnej A-skupine spolu s dánskym obhajcom prvenstva Danish Beachhandball Dream. Ten má šancu po úspechoch na EBT Finals 2022 v Taliansku a 2023 v Turecku pridať tretí triumf v sérii. Ďalšími účastníkmi "áčka" sú Multichem Szentendrei NKE z Maďarska, Balonmano Playa Alcalá zo Španielska, nemecký CAIPIranhas Bartenbeach, poľský BHT Conkret Byczki Kowalewo Pomorskie a Czech Lioness z Česka. Do štvrťfinále postúpia prví štyria z každej skupiny. V Lacanau bude v úlohe delegátky EHF pôsobiť aj Slovenka Diana Kurčinová.

Na EBT Finals sa slovenské družstvo naposledy predstavilo pred troma rokmi. V španielskom dejisku Torrox (2021) obsadili plážové hádzanárky tímu Sport Club Senec 4. priečku, čím obhájili svoje umiestnenie z predchádzajúcej edície v rumunskom Baia Mare (2019).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: EHF