Hádzanári MŠK Považská Bystrica zakončili svoje účinkovanie v Európskej lige mužov 2023/2024 najlepším spôsobom. Svojich verných fanúšikov, ktorí tentoraz nezaplnili do posledného miesta športovú halu, potešili víťazstvom nad dánskym Skjern Haandbold 31:27 (18:16). Podarilo sa im vďaka výkonu, ktorým potvrdili zlepšovanie sa od zápasu k zápasu v európskej pohárovej súťaži číslo dva.

Považania aj po piatich predchádzajúcich prehrách verili, že raz to už musí vyjsť a napokon to aj vyšlo. "Vyzerá to ako zázrak, siahli sme si na dno síl. Išli sme si to užiť, podať čo najlepší výkon a takto to dopadlo," spokojne skonštatovala pred kamerami Sport TV brankárska opora Ladislav Kovačin.

Vzostupná tendencia výkonov slovenského šampióna bola odmenená, hoci už v D-skupine EL nepriniesla odpútanie sa zo 4. priečky. "Môžeme byť len spokojní. Konečne sa nám podarilo splniť cieľ, ktorý sme si dali pred začiatkom Európskej ligy, teda uhrať aspoň nejaký bodík. Napokon sa nám to podarilo v poslednom zápase. Hrali sme naozaj dobre, aj so srdcom. Som za to rád. Je to zrejme náš najcennejší skalp. Teší ma, že sa to podarilo doma v Považskej Bystrici, kde som vyrastal, a mohli to vidieť aj fanúšikovia, ktorí nás prišli podporiť. Naše víťazstvo je zapísané do histórie, už nám tieto dva body nikto nezoberie," poznamenal tvorca hry a so siedmimi gólmi najlepší strelec duelu Ľubomír Ďuriš.

V októbri prehrali považskobystrickí hádzanári v Skjerne o dvadsať gólov (22:42). Napriek tomu dokázali favorizovaného súpera doma zdolať. "Z môjho pohľadu je to malý zázrak, keďže Skjern je hádzanársky predsa len na inej úrovni. My sme si išli za svojím počas celého zápasu. Niektoré duely nám v Európskej lige nevyšli, ale tentoraz sme ukázali, že máme na to a vieme hrať aj proti silnejším tímom. Vážim si toto víťazstvo, každý deň sa nepodarí zdolať družstvo ako Skjern. Na slovenské pomery je to úspech," povedal šesťgólový krídelník Martin Briatka, ktorý vyzdvihol význam účinkovania v EL pre MŠK: "Najmä pre mladších hráčov v klube je to do budúcnosti výhoda, že si mali možnosť zahrať zápasy s kvalitnými súpermi v súťaži, aká sa nehrá každú sezónu."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: mskpb.sk/Barbora Talačová