Po minulotýždňovom výsledkovo neúspešnom vstupe na palubovke francúzskeho Limoges Handball (24:31) čaká hádzanárov Tatrana Prešov domáca premiéra v aktuálnom ročníku skupinovej fázy Európskej ligy mužov 2024/2025. Zverenci trénera Ratka Djurkoviča v utorok 15. októbra od 18.45 h privítajú vo svojej Tatran handball aréne (rozhodujú Čiernohorci Ivanovič a Vujisič, priamy prenos na Sport1 TV) v rámci 2. kola C-skupiny švačiarsky tím Kadetten Schaffhausen.

Tatran sa s týmto súperom v rovnakej súťaži stretol aj pred dvoma sezónami. Vtedy ešte v šesťčlennej skupine prehrali Šarišania s hráčmi Kadetten obe stretnutia – doma 31:37, vonku 30:38. „Tieto zápasy som nepozeral. Predsa len oba tímy sú odlišné a je to pre mňa minulosť. Schaffhausen som si však naštudoval. Jedna vec je istá, v Európskej lige nie sú slabé tímy. Napriek tomu si myslím, že máme dobrú príležitosť získať potrebné body, ale budeme na to potrebovať drieť ako šialenci a odovzdať nie 100 percent, ale oveľa viac," uviedol pre klubový web tréner Tatrana Ratko Djurkovič.

Bude to súboj dvoch zatiaľ bezbodových družstiev, keďže Schaffhausen zaváhal v úvodnom kole doma s Benficou Lisabon (25:26). „Aj Kadetten je tím s dvomi plnohodnotnými zostavami. Najsilnejšia stránka súpera je obrana, ktorú mení počas jedného útoku. Prechádzajú do dvoch systémom 1-5 a 0-6 a na to sa potrebujeme adaptovať. Nebezpečný je pravý krídelník Rikhardsson, ktorý je vskutku rýchly a snažia sa ho po zisku lopty okamžite využiť. V kádri majú veľa reprezentantov svojich krajín," pripomenul pre tatranpresov.sk 49-ročný kouč z Čiernej hory.

Schaffhausen je úradujúci šampión svojej krajiny a aktuálne aj líder najvyššej švajčiarskej súťaže, v ktorej z desiatich zápasov zatiaľ prehral jediný. V Európskej lige hrá od jej začiatku piatu sezónu a v rokoch 2022 a 2023 sa prebojoval až do štvrťfinále súťaže. Napriek tomu si prešovskí hráči trúfajú aj s pomocou svojich priaznivcov zabodovať.

„Hráme doma, takže sa budeme, samozrejme, spoliehať aj na fanúšikov. Minulú sezónu chodilo na Európsky pohár dosť ľudí, na Ferencváros bola takmer plná hala. Keď je takáto atmosféra, tak verím, že na ihrisku odovzdáme všetko. Potom verím aj v uspokojivý výsledok," poznamenal krídelník slovenského majstra Erik Fenár.

Z každej z ôsmich štvorčlenných skupín postúpia do hlavnej fázy prví dvaja. Skupinová fáza potrvá do 26. novembra 2024.

Program 2. kola C-skupiny v rámci skupinovej fázy Európskej ligy mužov 2024/2025:
18.45 h Tatran Prešov (SR) - Kadetten Schaffhausen (Švaj.), rozhodujú: Stefan Ivanovič a Marko Vujisič z Čiernej Hory
20.45 h Sport Lisboa e Benfica (Portug.) - Limoges Handball (Fr.)

Tabuľka:
1. Limoges 1 1 0 0 31:24 2
2. Benfica 1 1 0 0 26:25 2
3. Schaffhausen 1 0 0 1 25:26 0
4. Prešov 1 0 0 1 24:31 0

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský/tatranpresov.sk