Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce si nezahrajú vo finále Európskeho pohára žien 2022/2023. V odvetnom stretnutí semifinále síce vo svojej Chemkostav aréne zdolali tím Antalya Konyaalti BSK 33:27 (16:13), ale keďže z tureckej pôdy si pred týždňom priniesli prehru 24:31, o trofej v tretej najvýznamnejšej súťaži v hierarchii EHF bude bojovať súper. Zverenkám trénera Petra Kostku chýbal k úplnému zmazaniu sedemgólového manka a vynúteniu si rozstrelu o postup do finále jediný gól. Veľkú šancu dosiahnuť ho mala Kompaniecová, ale desať sekúnd pred koncom neuspela z pokutového hodu. Iuventa, ktorú 13 gólmi potiahla krídelníčka Popovcová, sa nestala piatym slovenským klubom vo finále niektorej z európskych pohárových súťaží.

Výsledok – Európsky pohár žien 2022/2023 – semifinále - odveta - nedeľa:

MŠK Iuventa Michalovce (SR) - Antalya Konyaalti BSK (Tur.) 33:27 (16:13) - prvý zápas 24:31, do finále postupuje Antalya
Zostava a góly Iuventy: De Almeidová, Jablonská-Bobaľová – Hansdóttirová, Dvorščáková 3, Štefaniková, Dmytrenková 3, Popovcová 13, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 4, Radovičová, Kompaniecová 6/4, Klučková 2, Krivokapičová 2
Najviac gólov za Konyaalti: Aydinová 7, Sahinová 5/1, Ichnevová 4
Pok. hody: 5/4 – 4/3, vylúčené: 4 - 5, rozhodovali: Schols (Hol.) a Martens (Belg.)

Slovenský šampión nastúpil s odhodlaním pokúsiť sa zabojovať ešte o postup napriek neľahkej východiskovej pozícii, ale úvod mu vôbec nevyšiel. Za stavu 0:3 v 3. min mal v súčte s prvým duelom desaťgólové manko. Iuventa sa však spamätala a postupne začala otáčať vývoj. Do vedenia sa prvýkrát dostala v 20. min zásluhou Kompaniecovej gólu z pokutového hodu. Následne získala štvorgólové vedenie, z ktorého Antalya do prestávky mierne ukrojila.

Nádejne to vyzeralo hneď po zmene strán po trojgólovej šnúre na 19:13 a v 35. min po góle Wollingerovej na 21:14 bola strata z prvého duelu preč. Turkyne sa však neopúšťali a Premovičová na začiatku záverečnej desaťminútovky znížila na 24:26. Michalovčanky však ešte vrhli všetky sily do útoku a v 59. min mali šesťgólový náskok. Bodku za duelom dala neúspešná sedmička Kompaniecovej, po ktorej smútili hráčky i domáce publikum.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk