Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa nepostúpili do osemifinále Európskeho pohára žien 2023/2024. Zverenky trénera Petra Pčolu po minulotýždňovom domácom víťazstve 30:27 podľahli v sobotňajšej odvete na palubovke ŽRK Bjelovar 22:30 (9:16). Šalianky boli v súčte dvojzápasu horšie o päť gólov, a tak sa medzi 16 najlepších tímov kontinentálnej pohárovej súťaže číslo tri prebojovali súperky z chorvátskeho tímu.

Výsledok - Európsky pohár žien 2023/2024 - 3. kolo - odveta - sobota:

ŽRK Bjelovar (Chor.) - HK Slovan Duslo Šaľa (SR) Bjelovar 30:22 (16:9) - prvý zápas 27:30, do osemfinále postúpil Bjelovar

Zostava a góly HK Slovan Duslo: Furgaláková, Kusyová - Takáčová 6, D. M. Vargová 5/1, B. Königová, Pócsíková 3, Ščípová 6, Pastoreková 1, Matušincová, S. Ratvajská, Susíková, P. Pálová 1, L. Ratvajská. 
pok. hody: 2/2 - 2/1, vylúčené: 6 - 5, rozhodovali: Weber a Weinquin (obaja Lux.), 1000 divákov

Šaľa v úvode otočila na 2:1, ale to bolo poslednýkrát, čo hráčky slovenského tímu boli vo vedení. Bjelovar odpovedal trojgólovou šnúrou a po štvrťhodine hry mal päťgólový náskok (11:6). Šalianky manko nezmazali. Naopak, inkasovali štyri góly za sebou a v 26. min zaostávali už 8:16. Pócsíková vzápätí znížila na 9:16, ale v zostávajúcich takmer štyroch minútach do prestávky sa už skóre nezmenilo.

Domáce po zmene strán zvýšili svoje vedenie až na desať gólov (24:14). Do konca duelu zostávala už len štvrťhodina, ale hostky to nevzdali. V úvode záverečnej desaťminútovky Pastoreková znížila na 20:25 a opäť bolo o čo hrať. Nádej žila ešte aj v 55. min po góle Takáčovej na 22:27, ale vo zvyšnom čase už skórovali len hráčky Bjelovaru, ktoré troma gólmi spečatili svoj postup.

Hlas: 
Peter Pčola (tréner Šale): "Myslím si, že v prvom polčase sme sa akoby zľakli. Domáce na nás vyleteli a nevedeli sme nájsť v našom družstve hráčku, ktorá by zobrala na seba zodpovednosť. Z toho pramenili aj chyby. Zmenou obrany sme sa v druhom polčase dostali späť, zdramatizovali sme to, ale bolo už vidieť, že dievčatá mleli z posledného. Keď sme sa dotiahli, prišli zbytočné technické chyby. Bjelovar postúpil zaslúžene."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktória Kopecká