V sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vyžrebovali v utorok dvojice 3. kola tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže - Európskeho pohára žien 2023/2024. V osudí boli aj dva slovenské kluby, ktoré pred žrebom figurovali v odlišných košoch - Iuventa Michalovce medzi nasadenou šestnástkou a Slovan Duslo Šaľa medzi šestnástimi nenasadenými družstvami, takže mohlo prísť aj ku vzájomnej konfrontácii. Napokon sa tak nestalo a oba tímy si zmerajú sily s balkánskymi súpermi.

MŠK Iuventa Michalovce, ktorý v 2. kole vyradil ŽRK Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny (45:18 a 36:14), tvorí jednu zo šestnástich dvojíc v tejto fáze súťaže s KHF Istogu z Kosova. "Naším cieľom a ambíciou je postúpiť aj cez tohto súpera. Som rád, že sa nestretneme so španielskym Elche, ktoré je v dobrej forme. Teší ma tiež, že nemusíme cestovať do ďalekej Ankary. Mohli sme dostať aj Šaľu, ale tú som si takisto neželal. Bolo by dobré, keby oba slovenské tímy postúpili ďalej," uviedol michalovský kouč Peter Kostka. Protivník Iuventy sa do 3. kola dostal cez portugalský SIR 1Maio/ADA CJB (30:31, 29:27).

HK Slovan Duslo Šaľa prešiel cez taliansky Cassa Rurale Pontinia (30:31 a 34:29) a teraz ho čaká dvojzápas s chorvátskym ŽRK Bjelovar, ktorý nemal veľa práce s luxemburským HB Dudelange (34:17, 31:21). "Na európskej scéne chceme hrať proti iným štýlom hádzanej, preto sme si neželali súboje s tímami z MOL ligy, teda s Michalovcami či českým Kynžvartom. Vyberať si nemôžeme, ale z hľadiska cestovania to bol dobrý žreb. Pokúsime sa získať o Bjelovare čo najviac informácií," poznamenal tréner Šalianok Peter Pčola.

Slovenské kluby by podľa vyžrebovania mali začínať doma 11. alebo 12. novembra 2023 a odvety odohrať 18., resp. 19. novembra na palubovkách súperov, ak sa predstavitelia klubov nedohodnú inak. 

Európsky pohár žien 2023/2024 - 3. kolo (prvé zápasy 11./12. 11. - odvety 18./19. 11. 2023):
HK Slovan Duslo Šaľa (SR) - ŽRK Bjelovar (Chor.)
MŠK Iuventa Michalovce (SR) - KHF Istogu (Kos.)

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: EHF