Slovenský tréner Tomáš Hlavatý si pripísal na svoje konto ďalší úspech. Ako asistent trénera sa tešil zo zisku majstrovského titulu v Nórsku, keď jeho Kristiansand zdolal Storhamar aj v druhom finále (32:26) a mohol oslavovať.

Lýdia Jakubisová je s tímom Thüringer HC vicemajsterkou Nemecka. So spoluhráčkami to potvrdili triumfom 37:28 na pôde HSG Bensheim/Auerbach, pričom Jakubisová skórovala trikrát.

Hádzanárky OGC Nice zakončili ligovú sezónu vo Francúzsku, v ktorej obsadili 8. miesto, víťazstvom nad Toulonom 34:28. Adriána Holejová strelila päť gólov z deviatich striel.

Mosonmagyaróvár prehral u lídra maďarskej ligy z Györu 25:30, hoci v polčase vyhrával 16:14. Barbora Lancz dala z dvoch streleckých pokusov jeden gól, jej družstvu patrí 4. pozícia. Viktória Oguntoyová predviedla v bránke Dunaújvárosu dva zákroky pri deviatich strelách, ale prehre s Debrecínom (25:39) nezabránila. Budaörs bez Anette Emmy Hudákovej vyhral na palubovke tímu NEKA 26:23.

Vo Švajčiarsku sa začal boj o titul domácou prehrou HC Kriens-Luzern s Kadetten Schaffhausen 27:31, hoci zverenci kouča domáceho tímu Petra Kukučku viedli po prvom polčase 14:12.

Hádzanári Navy v II. španielskej lige zakončili skupinu o postup víťazstvom nad Puertom 36:32, Jakub Prokop dal štyri a Tomáš Smetánka dva góly. Nava mala istotu postupu už v predstihu.

V druhej najvyššej nemeckej súťaže vyhralo Dessau nad Coburgom 28:27 a je už len bod za druhou postupovou priečkou. Dávid Mišových premenil na gól dve z troch striel. Dominik Kalafut odohral vydarený duel za HSG Nordhorn-Lingen, keď ôsmimi gólmi z desiatich pokusov (dvakrát bol vylúčený) pomohol svojmu mužstvu k výhre na pôde Ludwigshafenu 32:29. Nordhorn je v tabuľke štvrtý.

Šimon Macháč sa rozlúčil s dresom tímu Fejér-B.Á.L. Veszprém jedným gólom, ktorým len zmiernil prehru na palubovke Csurgói KK 23:33. Ferencváros obsadil 4. miesto, ktoré potvrdil víťazstvom nad tabuľkovým susedom z Balatonfüredu 32:21. Jakub Mikita mal za domácich na konte jedno vylúčenie, brankár hostí Michal Tóth ml. sa nezapísal do štatistík.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/VipersKristiansand