Bajčiová v pohári ďalej, Holejová nie

Ani sedem gólov vrátane jedného v rozstrele nestačilo hádzanárkam OGC Nice na postup vo Francúzskom pohári, keď vo štvrťfinále remizovali v Besancone 24:24, ale na strely zo značky pokutového hodu podľahli domácim 2:3.

V donácej pohárovej súťaži sa darilo talianskemu Jomi Salerno, ktorý aj so štvorgólovým prispení Vladimíry Bajčiovej zdolal v boji o semifinále Ferraru jednoznačne 42:24.

V najvyššej maďarskej súťaži prehral Mosonmagyaróvár s lídrom z Győru 21:28, Barbora Lancz dala dva góly z piatich pokusov.

V Nórsku pribudlo ďalšie víťazstvo na konto suveréna Vipers Kristiansand, ktorý vyhral na palubovke tímu Fana 31:25, z čoho mal radosť aj asistent trénera Tomáš Hlavatý.

V českej extralige uspel Tatran Prešov v súboji o 4. miesto na pôde pražskej Dukly (33:28), na čom mali strelecký podiel šesťgólový Viačeslav Kasatkin a päťgóloví Oliver Rábek s Lukášom Urbanom. Najlepším strelcom duelu bol však domáci Marek Hlinka (8), jeho spoluhráč Matúš Moravčík skóroval raz. Brno bez Vladimíra Ratkovského v zostave zdolalo Zubří trénera Petra Dávida 32:29 a predĺžilo jeho negatívnu sériu už na šesť prehier. Kouč Frýdku-Místku Daniel Valo si mohol vychutnať výhru nad Hranicami 39:26. Jičín bez Ľuboša Hlipalu nemal šancu proti domácej Plzni (22:34).

V osemfinále Maďarského pohára sa presadil Fejér-B.Á.L. Veszprém na palubovke družstva Budai Farkasok (32:28), v zostave hostí sa po zranení ramena objavil Šimon Macháč, ktorý premenil na gól jeden zo svojich štyroch pokusov. Naopak, Ferencváros prehral na palubovke Tatabánye 24:27, pričom Jakub Mikita nepremenil svoj jediný pokus na gól a odpykal si dva tresty.

Górnik Zabrze stále bez Ľubomira Ivanicju podľahol v osemfinále Poľského pohára doma tímu Azoty-Pulawy 26:30.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://hcduklapraha.cz/