Slovenská mužská hádzanárska reprezentácia sa v najbližšom čase bude musieť zaobísť bez dvojice spojok. Tomáš Rečičár a Marek Hniďák sa zranili v dresoch svojich klubových tímov, pričom ich zranenia si vyžiadali chirurgické zákroky.

Marek Hniďák z HK FCC Město Lovosice utrpel 25. novembra pri výhre v 14. kole českej extraligy nad majstrovskou Plzňou 29:28, ku ktorej prispel dvoma gólmi, zlomeninu hodovej ľavej ruky v jej záprstnej časti. V sobotu sa v Masarykovej nemocnici v Ústí nad Labem podrobil operácii a najbližších osem týždňov bude musieť pauzovať. V českej extralige Hniďák od nešťastného okamihu vynechal jedno kolo, ale stále figuruje medzi trojicou najlepších v poradí kanonierov súťaže s 81 gólmi.

Prívlastok smoliar patrí Tomášovi Rečičárovi z Tatrana Prešov. Ten sa zranil v závere úvodnej tridsaťminútovky v prvom zápase 3. kola Európskeho pohára proti islandskému Aftureldingu, keď sa bez cudzieho zavinenia nešťastne pošmykol. Minulý týždeň absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré, žiaľ, ukázalo roztrhnutý predný skrížený väz pravého kolena.

Kapitán Šarišanov absolvuje chirurgický zákrok 20. decembra v Nemocnici Košice-Šaca a v aktuálnej sezóne si už zrejme nezahrá. Opakuje sa scenár z vlaňajšej sezóny, ktorú prakticky celú vynechal pre podobné zranenie ľavého kolena. „Viem čo ma čaká. Bude to náročné, lebo a vtedy to bolo náročné. Myslím tie bolesti a to všetko,“ priznal Rečičár vo vysielaní RTVS počas víkendového extraligového šlágra proti Považskej Bystrici.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/LovciLovosice, tatranpresov.sk