Nórsky Vipers Kristiansand urobil pod vedením kouča Tomáša Hlavatého ďalší krok smerom k obhajobe majstrovského titulu, keď si so Storhamarom poradil v prvom finálovom súboji 37:33.

Hádzanárky OGC Nice prerušili šnúru prehier remízou s Mérignacom 34:34, k čomu Adriána Holejová prispela ôsmimi gólmi.

V maďarskej lige Mosonmagyaróvár rozstrieľal posledný Kozármisleny 51:27, na čom sa dvoma gólmi z dvoch striel podieľala Barbora Lancz, a drží sa na 3.  priečke. Družstvo NEKA nezvládlo duel s Fehérvárom (25:28), Viktória Györiová za 23 minút na palubovke dala tri góly z piatich pokusov.

Hádzanárky Zaglebia Lubin zakončili majstrovskú sezónu výhrou nad svojím konkurentom MKS Lublin, keď v riadnom hracom čase sa duel skončil zmierlivo 25:25, ale šampiónky sa presadili v rozstrele 11:10. Karin Bujnochová dala štyri góly, v zostave figurovala aj Simona Szarková.

Vo Švajčiarsku LC Brühl Handball podľahol na svojej palubovke GC Amicitia Zürich 31:32 po predĺžení (27:27), Petra Škoricová bola bez zápisu do štatistík a Katarína Šimová neuspela z dvoch striel, raz bola vylúčená.

Hádzanári HC Kriens-Luzern s trénerom Petrom Kukučkom nezužitkovali výhodu domáceho prostredia, keď v druhom finále švajčiarskej ligy podľahli Kadetten Schaffhausen 29:30, pričom v polčase ešte mali dvojgólový náskok (18:16).

Hráči HK FCC Město Lovosice sa výhrou 35:26 nad KH ISMM Kopřivnice priblížili k zopakovaniu bronzového úspechu. Síce pre dlhodobé zranenie im chýba strelec Marek Hniďák, v sérii však vedú 2:1. Za hostí nastúpil Otto Kancel, ale zostal bez zápisu do streleckej listiny.

Taliansky Brixen vyrovnal stav semifinálovej série s Conversanom na 1:1, keď doma vyhral 34:27 a Marek Korbel si pripísal jeden gól, tri asistencie a jedno dvojminútové vylúčenie.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: OGC Nice Côte d'Azur Handball