V Európskej lige sa nedarí zatiaľ švajčiarskemu HC Kriens-Luzern. Zverenci trénera Petra Kukučku utrpeli v základnej B-skupine tretiu prehru, keď na palubovke poľského Zabrze podľahli 28:32.

V českej exralige majstrovská Plzeň pribrzdila Brno (26:18), za ktoré strelil Jakub Tóth tri góly a raz bol vylúčený a v zostave figuroval aj brankár Andrej Furman. Dukla Praha nedala šancu Hraniciam (36:20), zo Slovákov hral iba Marek Hlinka, ktorý strelil jeden gól. Tréner Daniel Valo a hráč Marián Hajko z Frýdku-Místku smútili po prehre v derby s Karvinou (24:29). Zubří kouča Petra Dávida nečakane zakoplo doma s Novým Veselím (27:29), Mikuláš Kucsera skóroval raz a odpykal si jedno vylúčenie. V drese Lovosíc sa strelecky darí Marekovi Hniďákovi, keď do siete Maloměříc (39:22) trénera Františka Urbana nastrieľal sedem gólov, raz bol vylúčený. Jičín nestačil doma na Kopřivnice (23:30), Ľuboš Hlipala mal na konte jeden presný zásah a vylúčenie, Otto Kancel figuroval len v realizačnom tíme hostí.

Miloš Putera ako asistent trénera bundeligového Lipska sa v najvyššej nemeckej súťaži tešil z triumfu nad Stuttgartom 36:30.

Vo Francúzsku podľahli hráčky OGC Nice na pôde Chambray Touraine 25:27, pričom Adriána Holejová odohrala 33 minút, počas ktorých dosiahla päť gólov z ôsmich striel a raz bola vylúčená.

Kristiansand trénera Tomáša Hlavatého pokoril v najvyššej nórskej súťaži Follo 39:30.

V Poľsku si naďalej suverénne počína Zaglebie Lubin, keď v Kobierzyciach vyhralo 37:24 a dosiahlo jubilejnú 40. ligovú výhru za sebou. Karin Bujnochová k nej prispela štyrmi a Simona Szarková jedným gólom.

Nikoleta Trúnková sa troma gólmi podieľala na víťazstve Lokomotivy Záhreb, ktorá zo šesťgólového manka v úvode druhého polčasu otočila ligový duel v najvyššej chorvátskej súťaži proti tímu Dugo Selo (31:28).

V 3. kole Maďarského pohára vyhralo družstvo NEKA na pôde tímu Kozármisleny 24:23 aj vďaka štyrom gólom Viktórie Györiovej, ktorá si odsedela aj dva dvojminútové tresty. Budaörs Handball nečakane zakopol v Ostrihome (25:30), Anette Emma Hudáková dala jeden gól zdolaných. Dunaújváros bez Viktórie Oguntoyovej si poradil s Komáromom 33:30.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Petrazur Photo, https://www.facebook.com/ogcncahb/photos