Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce od pondelka už začali s letnou prípravou, teda v predstihu pred svojimi konkurentmi. Po spoločnej nedeľňajšej večeri nasledujú tri dni úvodného testovania. Hlavnému trénerovi úradujúceho vicemajstra SR Petrovi Kostkovi sa na prvom tréningu hlásilo 19-hráčok.

Bolo medzi nimi aj kvinteto nových hráčok - brankárka Selen Akalinová (Tur.), pivotky Cansu Akalinová (Tur.), Dajana Miljaničová (Č. Hora), univerzálna spojka Gülcan Tügelová (Tur.), ľavá spojka Jelena Kneževičová (Srb.), ktoré má nahradiť šesticu odchádzajúcich (Naira Mendesová de Almeidová, Marija Radovičová, Jevgenija Kohučová, Anastasija Krivokapičová, Nikoleta Pejovičová, Aleksandra Dorszová). Z dorastu prešla do družstva žien brankárka Barbora Jakubíková a šancu v príprave dostane aj ľavá krídelníčka Emma Lukáčová.

Zmeny nastali aj v realizačnom tíme, v ktorom skončili asistent trénera a kondičný kouč Boris Aspridis a tréner brankárok Jan Novák. Ich pozície zatiaľ vyriešili externe, so silovou prípravou bude pomáhať Daniel Mitera, s kondičnou atletický tréner Marek Lučka a brankárky bude mať na starosti, keď nebude mať povinnosti v HK Košice, bývalý reprezentačný gólman Teodor Paul. V úvode prípravy sa okrem fyzioterapeuta Stanislava Béreša venoval michalovským hádzanárkam aj jeho nový kolega Frederik Fecák, ktorý  naposledy pracoval pri futbalistoch Podbrezovej.

Michalovčanky sa budú pripravovať v domácich podmienkach, od augusta prídu na rad aj zápasové previerky. Zemplínčanky majú naplánovanú účasť na štyroch medzinárodných turnajoch aj s kvalitnými súpermi - v maďarskom Székesféhervári, švajčiarskom St. Gallene, domácom podujatí a v poľskom Lubline.

Káder MŠK Iuventa Michalovce v príprave na sezónu 2024/2025:
Iryna Jablonská-Bobaľová, Barbora Jakubíková, Selen Akalinová - Alena Dvorščáková, Patrícia Wollingerová, Martina Popovcová, Dorota Bačenková, Marianna Paľová, Veronika Habánková, Karina Soskydová, Alina Isabel Biegerová, Lívia Klučková, Iryna Kompaniecová, Emma Lukáčová, Emilia Kowaliková, Jelena Kneževičová, Cansu Akalinová, Dajana Miljaničová, Gülcan Tügelová.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk/Peter Brendza