Po už avizovaných príchodoch Veroniky Habánkovej a Marianny Rebičovej si dres MŠK Iuventa Michalovce opäť oblečie ďalšia z bývalých opôr Zemplínčaniek. Po roku sa vracia do Iuventy Vladimíra Bajčiová, ktorá sezóny 2022/2023 strávila v talianskom tíme Jomi Salerno. Informoval o tom klubový web. Dvadsaťštyriročná stredná spojka a reprezentantka SR získala so Salernom majstrovský titul a vyhrala aj superpohár. Štvrtou posilou Iuventy pred nadchádzajúcou sezónou je poľská pravá krídelníčka Emilia Kowaliková.

Početné zmeny sú aj v kolónke odchodov. Prestup Bibiany Štefanikovej do rumunského SCM Gloria Buzau je už známy, ale michalovský klub opúšťajú aj Natalia Dmytrenková a Jana Borysevyčová.

Vedenie Iuventy predĺžilo zmluvy so šesticou hráčok z kádra úradujúcich vicemajsteriek SR. Patria sem kapitánka Patrícia Wollingerová, brankárky Naira Morgana Mendesová de Almeidová, Iryna Jablonská-Bobaľová, reprezentantky Alena Dvorščáková, Martina Popovcová a univerzálka Lívia Klučková, ktorá bola kľúčovou postavou družstva vo finálovej sérii s HC DAC Dunajská Streda.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: iuventa-zhk.sk