V Európskej lige mužov si švajčiarsky HC Kriens-Luzern pod vedením kouča Petra Kukučku pripísal druhý bod do tabuľky za remízu s lídrom skupiny Hannover-Burgdorf (30:30).

Lovosice zdolali v minulom kole českej extraligy majstra z Plzne, ale teraz sa bez zraneného kanoniera Mareka Hniďáka museli skloniť pred Brnom, ktoré prerušilo šnúru dvoch prehier. Brňania vyhrali duel o 3. priečku v tabuľke 25:23, k čomu prispel Jakub Tóth dvoma gólmi, raz bol vylúčený. V zostave figuroval aj brankár Andrej Furman. Jičín, za ktorý dal dva góly Ľuboš Hlipala, nemal nárok na palubovke v Karvinej (17:28).

V Nemecku Dessau vyhralo v II. bundeslige nad posledným Aue 29:27 a aj s prispením jednogólového Dávida Mišovýcha prerušilo sériu štyroch prehier. Vo výsledkovej kríze je Minden, ktorý zaváhal piatykrát za sebou. Bez Tomáša Urbana (svalové problémy) podľahol v Coburgu 22:27. Výborný zápas odohral Dominik Kalafut, keď na gól premenil sedem z ôsmich striel a výrazne sa podieľal na triumfe HSG Nordhorn-Lingen nad Essenom (30:25).

V rakúskej lige nenadviazal Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným na predchádzajúce dva úspešné zápasy, keď doma prehral s Kremsom 23:27.

Švajčiarsky St. Gallen prerušil šnúru prehier výhrou nad tabuľkovým susedom z Bernu (31:29). Marián Žernovič predviedol štyri zákroky pri 18 strelách súpera, na lavičke bol ako súčasť realizačného tímu víťazov Ľubomír Švajlen.

Bieloruský Meškov Brest, kde pôsobí ako tréner brankárov Richard Štochl, deklasoval v domácej súťaži družstvo Mašeka 40:21.

Ferencváros zaváhal v maďarskej lige na pôde Dabasu (28:32), Jakub Mikita odohral takmer 27 minút. Gyöngyös si splnil úlohu favorita v 3. kole Maďarského pohára. Aj bez zraneného Martina Potiska zvíťazil na palubovke DVTK 44:32.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB HSG Nordhorn-Lingen