Hádzanári HC Kriens-Luzern sa udržali v hre o majstrovský titul vo Švajčiarsku. Zverenci trénera Petra Kukučku Počas víkendu uspeli v treťom stretnutí finálovej série play-off proti Kadetten Schaffhausen, keď v domácom prostredí rozhodli drámu vo svoj prospech až v rozstrele 8:7. Duel sa v riadnom hracom čase skončil výsledkom 29:29, po prvom predĺžení bolo 35:35 a po druhej nadstavenej desaťminútovke 42:42.

V najvyššej nemeckej súťaži nestačil Bergischer HC na lídra THW Kiel (26:29), Csaba Szücs ml. chýbal v zostave domácich, ktorí si pripísali na konto tretiu prehru v sérii.

V II. bundeslige dosiahli suverénne víťazstvá oba kluby so slovenskými hráčmi. Dessau si poradilo s tímom Elbflorenz 34:25, keď Dávid Mišových dal zo štyroch pokusov tri góly. Jeho družstvo dosiahlo štvrtú výhru za sebou a v tabuľke je na 3. mieste o bod za postupovou priečkou. Štvrtýkrát naplno zabodoval aj v poradí štvrtý Nordhorn, ktorý zdolal Dormagen 35:25 aj vďaka trom gólom Dominika Kalafuta. Ten vyslal na bránku súpera tiež štyri strely.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Hardy Konzelmann, https://www.facebook.com/HCKriensLuzern/