Hádzanári Brna predĺžili v českej extralige svoju víťaznú šnúru na tri zápasy, keď si poradili s Novým Veselím 31:23. Vladimír Ratkovský k tomu prispel troma gólmi, Jakub Tóth skóroval dvakrát a bol dvakrát vylúčený.

Vo švajčiarskej lige sa v slovenskom súboji radoval tréner HC Kriens-Luzern Peter Kukučka, ktorého zverenci zdolali St. Gallen s Ľubomírom Švajlenom v realizačnom tíme a Mariánom Žernovičom v bránke 38:34. Žernovič predviedol päť zákrokov pri 35 strelách, na odvrátenie tretej prehry v sezóne to nestačilo.

HSC Suhr Aarau podľahol na pôde GC Amicitia Zürich 27:31, Martin Slaninka si v drese zdolaných pripísal tri góly z piatich pokusov a odpykal si jeden dvojminútový trest.

V 2. kole Nemeckého pohára (DHB-Pokal) strelil Dávid Mišových päť gólov za Dessau pri výhre v Braunschweigu 32:24. Postúpil aj Nordhorn-Lingen cez Krefeld (40:37), Dominik Kalafut neuspel zo svojou jednou strelou a raz bol vylúčený.

V prvom zápase 1. kola Európskeho pohára mužov zvíťazil taliansky SSV Brixen Handball nad HC Amber z Litvy jednoznačne 34:23, na čom sa troma gólmi podieľal aj Marek Korbel, ktorý mal na konte tiež jedno vylúčenie.

Hádzanárky Kristiansandu s trénerom Tomášom Hlavatým nedali šancu v norskej pohárovej súťaži NM Cup domácemu Randesundu (39:14).

Hráčky Nice utrpeli v najvyššej francúzskej súťaži výprask na pôde lídra z Metz (22:36), Adriána Holejová ho počas 35 minút na palubovke zmiernila jedným presným zásahom, pričom zakončila päť akcií.

V Maďarsku utrpel Mosonmagyaróvár tesnú prehru 27:30 na pôde favorizovaného Ferencvárosu, Barbora Lancz chýbala v zostave zdolaných.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/drhv06