Mladšie dorastenky Športovej akadémie Trenčín sa v dňoch 4. - 9. júla 2024 zúčastnili na podujatí 30. Mega Eurofest. Na tomto medzinárodnom hádzanárskom turnaji v slovinskom Koperi štartovalo viac ako 200 tímov a 3000 účastníkov z celého sveta.

Trenčianske družstvo súťažilo v kategórii W08B, v ktorej sa predstavilo jedenásť tímov, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. „V našej skupine sme sa umiestnili na 2. mieste a postúpili sme medzi štyri najlepšie tímy. V semifinále sme hrali s favorizovanými Francúzkami z Lyonu. Naše dievčatá podali fantastický výkon a tento zápas vyhrali 21:13. Veľká túžba nás posunula do finále. Netrpezlivo sme čakali na nášho ďalšieho súpera. Veľmi sme si priali francúzsky Besancon, ale Srbky z RK Belehrad ukázali, že patria do finále a zaslúžene vyhrali turnaj v tejto kategórii. Škoda, že sa finále nehralo v hale, ale vonku v naozaj veľmi slnečnom počasí. Podmienky však boli rovnaké pre obe družstvá. Od začiatku stretnutia sme prehrávali a nedokázali sme sa k šikovným Srbkám priblížiť. Trpká prehra, smútok, slzy... Napokon to však bolo krásne druhé miesto. Dievčatá boli počas celého turnaja skvelé, zaslúžia si veľkú pochvalu. Náš klub je veľmi mladý, iba 7 rokov poctivej práce so skvelými trénermi, ktorí majú srdce a robia hádzanú pre deti a mládež. Všetkým patrí jedno veľké ďakujem," uviedla trénerka ŠA Trenčín Zdena Rajnohová.

Konečné poradie: 1. RK Belehrad (Srb.), 2. Športová akadémia Trenčín (SR), 3. ES Besancon Feminim (Fr.), 4. Lyon Metropole (Fr.), 5. US Beaurepaire (Fr.), 6. Zirc KSE (Maď.), 7. HRK Grude (Bosna a Herceg.), 8. Seaby HK (Dán.), 9. SCL Luneville Handball (Fr.), 10. Nyon Handball (Švaj.), 11. Val de Leysse (Fr.).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: ŠA Trenčín