Hádzanársky oddiel Slovan Modra píše svoju históriu už 70 rokov. Za ten čas vychovali Modrania množstvo hádzanárov, ktorí sa nestratili ani v prestížnych zahraničných súťažiach a tak isto veľa skvelých reprezentantov. Z aktuálnych hráčov, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou slovenskej reprezentácie môžeme spomenúť Martina Potiska, Dávida Mišovýcha, Matúša Moravčíka či juniorov, ktorí v júli vyhrali majstrovstvá EHF. V kádri trénera Michala Barana boli Marko Jurkovič s Máriom Mišovýchom. Veľké jubileum oslávi Modra veľkolepo už túto sobotu 14. septembra.

Na tento sviatok sa v meste pripravujú už niekoľko týždňov. „Začali sme približne pred dvoma mesiacmi, keď sme do centra mesta umiestnili výstavu historických fotografií, aby sme širokej verejnosti priblížili minulosť nášho klubu. Hlavná časť osláv bude v sobotu priamo v Knott aréne a v jej areáli,“ priblížil šéftréner mládeže a manažér Knott arény Vladimír Lackovič.

Zápasový program sa začína ráno o 9:00 detskou minihádzanou, následne sa predstavia mladší aj starší žiaci, žiačky, dorastenci. Popoludní od 16:00 je pripravený exhibičný zápas veteránov – bývalých hádzanárov. Vrcholom bude extraligový zápas od 19:00, v ktorom Modrania privítajú Hlohovec. „Po zápase mužov sa uskutočnia ešte dva koncerty modranských kapiel. V Knott aréne sa môžu fanúšikovia tešiť na Bukasový masív a Feelme Band,“ pokračoval Lackovič.

Občerstvenie majú na starosti tak isto bývalí hádzanári – foodtruck Chummies a variť sa bude aj guláš. „Pre najmenších sú pripravené atrakcie – rôzne súťaže napríklad v streľbe na bránu či skákaní. Vďaka výbornej spolupráci so Základnou školou Ľudovíta Štúra a ústretovosti riaditeľky PaedDr. Zlatice Liškovej, máme k dispozícii aj školskú jedáleň, v ktorej  bude VIP zóna. Tam si hostia budú môcť pozrieť výstavu historických fotografií a videí,“ doplnil Lackovič.

Modranov mrzí len nepriaznivá predpoveď počasia. Okrem toho, že sa vo citeľne ochladilo, vytrvalo prší a fúka nárazový vietor. Takéto počasie má pretrvávať počas celého víkendu.  Ako správni športovci – hádzanári sa niky nevzdávame. V prípade, že bude veľmi fúkať vietor aj pršať a naozaj nebude možné mať program v okolí haly, celý kultúrny program vrátane súťaží pre deti sa presunie do haly, pričom sa dodrží časový harmonogram,“ uzavrel Vladimír Lackovič.

HáO TJ Slovan Modra odštartoval sezónu proti majstrovi Tatranu Prešov prehrou, naposledy však získal dva body po víťazstve 31:30 na palubovke policajtov z Bratislavy. V sobotu by Modrania vedení trénerom Miroslavom Ochabom radi potešili domácich fanúšikov nielen peknou hrou, ale tiež bodmi.

„Čo sa týka večerného zápasu proti Hlohovcu, samozrejme chceme bodovať. Víťazstvo na ŠKP nás povzbudilo, ale každý zápas bude ťažký a náročný. Pred domácim publikom však chceme byť úspešní. Tento ročník bude nesmierne náročný a dostať sa do play-off chcú všetci. Mužstvo sme pred sezónou museli pre zranenia niektorých odchovancov vhodne doplniť. Dúfame, že sa nám to podarilo a zároveň veríme, že chlapci sa po zraneniach čím skôr vrátia, aby vytvorili v tíme ešte väčšiu konkurenciu,“ povedal pred zápasom tajomník klubu Milan Hýll.

 

Autor: slovakhandball.sk

Foto: HáO TJ Slovan Modra