Päť tímov malo pred víkendovým 3. kolom MOL ligy hádzanárok stopercentnú bilanciu, po ňom zostali už len tri a medzi nimi dva slovenské. Líderskú pozíciu prevzala Iuventa Michalovce, ktorá v Písku, kde v uplynulej sezóne v nie priateľskej atmosfére vyhrala tesne 25:22, tentoraz triumfovala jednoznačne 36:23 (21:10).

Na súpera sme sa dobre pripravili. Na jeho útočné akcie sme mali jasne dohodnutý spôsob riešenia. Som rád, že dievčatá plnili to, čo som od nich chcel a nedovolili sme sa presadiť súperovým strelkyniam. Vstup sme mali výborný. Opierali sme sa o vysokú efektivitu streľby. Keď sa nám podarilo vyriešiť ich spoluprácu so zabiehajúcim pivotom, skóre v náš prospech začalo narastať. Druhý polčas sme už mali pod kontrolou. Písek sa síce snažil niečo zmeniť vysunutou obranou, aj na to sme ale boli pripravení. V závere sme si chceli vyskúšať aj hru bez brankárky, ktorú môžeme potrebovať v ďalších dueloch. Pod vplyvom vysokého náskoku si niektoré dievčatá začali zľahčovať situáciu, čo ma nahnevalo. Vysoké víťazstvo však teší. Družstvo začína získavať svoju tvár a dobrá je aj atmosféra v tíme,” spokojne skonštatoval pre klubový web Peter Kostka. Trénera obhajcu prvenstva v MOL lige verí, že aj po reprezentačnej pauze sa vrátia hráčky do klubu v poriadku a dobrej pohode.

Iuvente pomohol na čelo tabuľky aj slovenský konkurent. HC DAC Dunajská Streda, ktorý v súboji úradujúcich majstrov ukázal svoju silu a deklasoval DHK Baník Most 40:28 (20:10). Hoci sa očakával vyrovnaný súboj, od začiatku diktovalo tempo hry domáce družstvu a už v prvom polčase si vypracovali dvojciferné vedenie.

„Vyhrali sme veľmi dôležitý zápas, skutočný šláger. Stretnutie medzi českým a slovenským majstrom je pre fanúšikov vždy mimoriadnym zážitkom. Dnes sme súpera prakticky prevalcovali. Výborná obrana, dobre chytajúca brankárka a takmer bezchybná hra v útoku. Nestrácali sme lopty a takmer nechybovali v zakončení. Pred druhým polčasom som dievčatám povedal, aby sa snažili udržať získaný náskok. To sa nám podarilo, takže som s výkonom veľmi spokojný," vyjadril sa na oficiálnom klubovom konte na sociálnej sieti kouč HC DAC Viktor Debre.

Most už v piatom ligovom dueli nenašiel recept na zdolanie dunajskostredského protivníka. „Z našej strany to bolo veľmi nevydarené stretnutie. Súper nás prevýšil vo všetkých činnostiach. Nedarilo sa nám v obrane, domáce boli lepšie v dôraze v hre jedna na jednu, silnejšie, rýchlejšie, prepadávali sme v osobných súbojoch. Po zmene strán sme sa zlepšili, ale súper ´pretočil´ lavičku a celý čas si strážil pohodlný náskok," komentoval nepriaznivý výsledok asistent trénera hádzanárok DHK Baník Jiří Tancoš. 

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB HC DAC Dunajská Streda