Hádzanárky Iuvety Michalovce majú za sebou prvý prípravný zápas počas aktuálnej letnej prípravy. V domácom prostredí zdolali poľský tím MKS PR Gniezno tesne 32:31 (13:14).

Za Zemplínčanky nastúpili štyri z piatich zahraničných posíl (chýbala len pivotka C. Akalinová), ktoré sa s výnimkou brankárky Selen Akalinovej aj strelecky presadili - Dajana Miljaničová a Jelena Kneževičová dali po 3 góly, Gülcan Tügelová skórovala dvakrát. Najlepšou strelkyňou duelu v drese Iuventy však bola dorastenka hrajúca na ľavom krídle Emma Lukáčová, ktorá sa strelecky presadila päťkrát. Odveta sa hrá v sobotu.

Už niekoľko dní má realizačný tím úradujúceho slovenského vicemajstra novú členku. Je ňou Ukrajinka Oľga Perederijová. Rodáčka zo Záporožia sa stala asistentkou hlavného trénera Petra Kostku. Tridsaťročná bývalá pivotka v Michaloviach už pôsobila, v rokoch 2015 a 2017 bola oporou družstva. Počas svojej hráčske kariéry, ktorú ukončila pred troma rokmi, hrávala za ruský Rostov, slovinský Krim Ľubľana a francúzsky Metz Handball.

"Potreboval som v realizačnom tíme aj niekoho na hádzanársku stránku. Myslím si, že tento tím dokáže svojimi skúsenosťami posunúť ďalej. Prichádza s rôznymi nápadmi, ktoré môžu náš tím obohatiť,“ poznamenal Kostka pre klubový web na adresu svoje novej asistentky.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Peter Brendza/iuventa-zhk.sk