Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa majú už pár dní novú hráčku. Ešte počas dovolenkového obdobia prezentovalo vedenie klubu kvarteto príchodov - Orsolya Virág Demeter (HC DAC Dunajská Streda), Barbora Hanzalíková (HC Zlín), Nikolett Kóšová (Nesvady), Rebeka Kucsera (Kispest NKK/Maď.), ale pred začiatkom letnej prípravy získalo zatiaľ najväčšiu posilu, ktorou je Natália Némethová. Slovenská reprezentantka prichádza do Šale, kde už v minulosti pôsobila, z tímu českého vicemajstra Házená Kynžvart.

„Mala som ponuky aj zo zahraničia, ale cítila som, že by bolo pre mňa lepšie opäť sa vrátiť do Šale,“ vysvetlila pre MY noviny N. Némethová, ktorá si šaliansky dres oblečie po troch rokoch. Dva z nich strávila v HC DAC Dunajská Streda, kde sa tešila aj z majstrovského titulu, potom zamierila na západ Česka.

„Odkedy som odišla, tak veľa vecí sa zmenilo a družstvo obmenilo. Možno si chvíľku budem na nejaké nové veci zvykať. Máme v klube určené ciele a dúfam, že aj s mojou pomocou ich dosiahneme," dodala pre mynitra.sme.sk 24-ročná spojka, ktorá by mala byť veľkým prínosom pre mladý spojkový rad družstva trénera Petra Pčolu, ktorý z dorastu vytiahol do ženského tímu trio Laura Brezánska, Paula Kormúthová a Nina Dostanič.

Pre úplnosť dodajme, že po uplynulej sezóne opustili bronzový káder hráčky Kristína Kusyová, Terézia Takáčová, Petra Pálová, Petra Varjassiová, Karolína Matušincová, Rebecca Bírová a Martina Tulipánová.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: TASR/Henrich Mišovič