Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa ako prvé z troch slovenských účastníkov MOL ligy ukončili uplynulú sezónu. Na jej konci a zisku bronzových medailí sa rozlúčili so šiestimi hráčkami - Kristínou Kusyovou, Teréziou Takáčovou, Petrou Pálovou, Petrou Varjassiovou, Karolínou Matušincovou, Rebeccou Bírovou - i asistentkou trénera Andreou Šalatovou. Následne pribudla k odchádzajúcim hráčkam aj Martina Tulipánová, ktorej nedovoľujú pokračovať zdravotné problémy.

Vedenie šalianskeho klubu však nezaháľalo a už aj predstavilo štyri nové členky družstva trénera Petra Pčolu, ktorému bude z pozície asistentky pomáhať bývalá zverenka Petra Varjassiová. Z majstrovského HC DAC Dunajská Streda prichádza pivotka a členka širšieho kádra reprezentácie Orsolya Virág Demeter, z českého HC Zlín brankárka Barbora Hanzalíková, ktorá má tiež už na konte pozvánky do národného tímu SR, z prvoligových Nesvád angažovali ľavú krídelníčku Nikolett Kóšovú a dres HK Slovan Duslo si oblečie aj dunajskostredská odchovankyňa Rebeka Kucsera. Mladá pivotka naposledy pôsobila v maďarskom Kispest NKK.

"Ešte to nie konečný počet nových hráčok. Chceli by sme sa posilniť na spojkových postoch, na ktoré by sme potrebovali ešte dve - tri hráčky. Oslovili sme niektoré, do začiatku prípravy by sme to mali radi uzavreté. Myslím si, že ostatné pozície máme dobre obsadené," uviedol športový riaditeľ HK Slovan Duslo Rudolf Petrikovič, podľa ktorého slov nie je jednoduchá úloha nájsť na domácom trhu spojky. Cestou legionárok však v Šali ísť nechcú. Fanúšikovia sa môžu tešiť okrem zápasov MOL ligy aj na medzinárodnú konfrontáciu, keďže Pčolove zverenky budú opäť účinkovať aj v Európskom pohári, v ktorom sa v sezóne 2023/2024 dostali do 3. kola.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: mynitra.sme.sk