Anketu Slovenského zväzu hádzanej (SZH) "Sedmička roka 2022" ovládli v kategórii Najlepší hádzanár a hádzanárka roka krídelníci. U mužov tretíkrát v kariére zvíťazil pravý krídelník Tomáš Urban a u žien premiérovo ľavá krídelníčka Réka Bíziková. Okrem víťazstva v hlavnej kategórii mali obaja svoje miesto aj v najlepšej sedmičke podľa jednotlivých postov. Čo vraví na svoje ocenenie opora hádzanárok HC DAC Dunajská Streda, úradujúcich majsteriek SR a víťaziek MOL ligy, sa dozviete v nasledujúcom rozhovore s Rékou Bízikovou.

Aká bola vaša prvá reakcia, keď ste sa dozvedeli o svojom prvenstve v ankete?
„Nesmierne som sa tešila. Prekvapilo ma to, lebo som to vôbec nečakala. V tejto súvislosti musím poďakovať maminke a sestre za to, že ma stále podporujú."

Aké pocity prevládajú vo vás po prebratí ocenenia na piatkovej slávnosti v Bratislave?
„V prvom rade som veľmi šťastná a zároveň aj hrdá, že som získala toto ocenenie. Veľmi si to vážim."

Ocenenie je za rok 2022, v ktorom na jeseň ste začali mimoriadne úspešnú sezónu. Tá vám na klubovej úrovni vyniesla úspechy v podobe prvenstva v MOL lige i titulu v národnom play-off. Čo na to vravíte?
„Siedmykrát som bojovala o titul a prvýkrát sa mi ho podarilo získať. Musím však povedať, že takisto ako predchádzajúce aj táto sezóna bola veľmi náročná. Napriek tomu sa mi s družstvom HC DAC podarilo získať titul a konečne som majsterka Slovenska. Úspechy Dunajskej Stredy určite spočívajú najmä v skvelom kolektíve."

V reprezentácii ste kapitánka tímu SR, s Dunajskou Stredou ste vyhrali titul i MOL ligu. Bolo práve individuálne ocenenie niečo, čo vám v doterajšej kariére chýbalo?
„Určite áno, ale veľmi by som si ešte chcela zahrať v Lige majstrov. Aspoň raz za život okúsiť najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž. Možno sa mi to ešte podarí. Uvidíme..."

Zostanete v tíme úradujúceho majstra aj v nasledujúcej sezóne?
„To sa ešte rozhodne, zatiaľ o tom rokujeme. Myslím si, že je šanca, aby som zostala v Dunajskej Strede."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Ján Súkup