Finálová séria play-off Niké Handball extraligy mužov 2022/2023 púta pozornosť. Fanúšikov hádzanej, ktorí sa nedostanú v sobotu na rozhodujúci piaty duel do považskobystrickej haly, si budú môcť pozrieť aj na televízny obrazovkách.

"V spolupráci s generálnym partnerom súťaže Niké sme dohodli s RTVS priamy prenos z piateho finálového zápasu NHE Považská Bystrica – Tatran Prešov, ktorý sa na Dvojke začne od 17.55 h. V tejto súvislosti by sme sa chceli poďakovať RTVS za ústretovosť. Je to skvelá správa pre slovenského hádzanárskeho fanúšika, keďže po dlhom čase je finálová séria najvyššej mužskej súťaže takto vyrovnaná. Diváci si zaslúžia vidieť skvelú hádzanú v podaní najlepších domácich tímov bojujúcich o titul. Bude to sviatok hádzanej," informoval Martin Simonides, marketing a médiá SZH.

O sobotňajšie stretnutie je obrovský záujem aj v Považskej Bystrici, niekoľkonásobne prekračuje kapacitu tamojšej haly, ktorej hľadisko pojme 1400 divákov. Predstavitelia klubu majú plnú hlavu starostí, hoci by radi vyšli v ústrety čo najväčšiemu počtu záujemcov, ale hala MŠK sa nedá nafúknuť. 

"Už po minulotýždňovom sobotňajšom zápase sme začali zbierať objednávky na prípadný piaty zápas. Už vtedy dopyt prevyšoval kapacitu a po stredajšom dueli v Prešove sa záujem o vstupenky ešte zvýšil. Dovolím si povedať, že keby bola kapacita haly dvojnásobná a možno aj trojnásobná, tak by sme mali vypredané. Len ťažko sa hľadá spôsob, ktorý by bol pri distribúcii vstupeniek spravodlivý. Rozmýšľali sme o rôznych riešeniach. Alternatíva hrať v inej hale neprichádzala do úvahy. Napokon sme dospeli k záveru, že pre ľudí, ktorí sa nedostanú na tribúny, bude pri hale postavená veľkoplošná obrazovka s rozmermi 5 x 3 metre, ktorú zabezpečilo mesto. Pôjde na nej priamy prenos z finále a aspoň takýmto spôsobom si budú môcť vychutnať atmosféru. Snažíme sa robiť všetko pre divákov, aby ich bolo čo najviac spokojných, ale neobišli nás ani negatívne reakcie. Veríme, že to bude dobrá akcia pre niekoľko stoviek fanúšikov a bude nám priať aj počasie. Dúfame, že to bude skvelý zážitok okorenený piatym tohtosezónnym víťazstvom nad Prešovom," uviedol manažér MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH