Hádzanári Tatrana Prešov budú mať nového trénera. Uplynulú sobotu sa tešili zo zisku v poradí 18. v ére samostatnosti, ktorý dosiahli pod vedením kouča Pavla Jana. Ten prišiel do klubu zo Šariša vlani po 20 rokoch, zmluvu mal na jednu sezónu, počas ktorej okrem titulu majstra SR získal s družstvom aj Slovenský pohár a v Európskom pohári postúpil do štvrťfinále.

"Ak by som to mal veľmi jednoducho povedať, tak osemdesiat percent sezóny sme hrali veľmi dobre. Je to pre nás aj na vyrozprávanie si, čo sa stalo v závere sezóny, keď tie výkony mužstva neboli také, aké sme mali očakávania," vravel ešte v sobotu pre RTVS generálny manažér Tatran Marián Magdoško.

Tri dni po zisku titulu sa kormidelník oficiálne dozvedel, že s ním ďalej nepočítajú. Meno jeho nástupcu ešte nie je známe. Klub ho má zverejniť v najbližších dňoch. Isté je, že bude zo zahraničia.

Do bodky sa potvrdili aj nami avizované informácie o konci kvarteta hráčov z prešovského kádra. Hádzanári úradujúceho slovenského šampióna sa od najbližšej sezóny budú musieť zaobísť bez štvorice legionárov - Maria Cvitkoviča, Viačeslava Kasatkina, Marka Davidoviča a Danyla Chajana. Iné odchody klub zatiaľ neavizoval.

Chorvátsky brankár Cvitkovič zavŕšil svoj druhý angažmán v centre Šariša, kam sa vrátil pred rokom (predtým tam pôsobil v sezónach 2017/18 - 2019/20) a upísal sa na dva roky. Teraz končí predčasne a namierené by mal mať do Maďarska. Ruský pivot Kasatkin si dres Tatrana obliekal od sezóny 2021/2022. Okrem toho sú na odchode aj spojky - po dva a pol roku sa lúči Marko Davidovič z Bosny a Hercegoviny (Steaua Bukurešť/Rum.) a po dvoch sezónach mladý Ukrajinec Chajan (Lovosice/ČR).

Na druhej strane, Tatran už v marci oznámil angažovanie ruskej strednej spojky Igora Karlova. "Prídu dvaja legionári a dvaja slovenskí hráči," poznamenal Magdoško.

Tatran Prešov by mal tradične účinkovať aj na európskej scéne, údajne je v hre aj štart v Lige majstrov. Ako to napokon bude v skutočnosti, ukážu najbližšie dni, keď EHF skompletizuje prihlášky tímov do súťaží.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Handball Team Tatran Prešov