Extraligová hádzanárska sezóna je už predo dvermi. Do jej začiatku zostávajú dva dni. Vo štvrtok 29. augusta ju od 18.00 h v športovej hale na Zábraní otvorí duel HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany. Domáci v derby cez kopec budú chcieť uspieť po troch prehrách v predcházdajúcich meraniach síl s topoľčianskymi protihráčmi v rámci Niké Handball extraligy (25:31, 23:29, 27:33). Zatiaľ posledné víťazstvo Sporty nad Agrom je z 8. apríla 2023 (33:32).

Pomôcť nielen k tomu, ale aj k lepším výsledkom ako v predchádzajúcej extraligovej edícii majú aj nové akvizície z Gruzínska. Po Gugovi Utmelidzem získali Hlohovčania aj Gigu Meliavu. Dvadsaťročný juniorský reprezentant Gruzínska zvýši konkurenciu medzi hlohovskými spojkami. Svoju krajinu reprezentoval 198 cm vysoký hráč aj na letných majstrovstvách EHF hráčov do 20 rokov v kosovskej Prištine, kde triumfovali slovenskí juniori. S 20 gólmi bol tretím najlepším strelcom svojho tímu. Na klubovej úrovni pôsobil v gruzínskej Premier League (HC Pegas) a v srbskej Superlige (RK Proleter Zrenjanin). 

Meliava má za sebou už aj vystúpenie v drese Sporty, keď sa predstavil v prípravnom zápase proti Zlínu (28:29). V generálke na NHE bol so šiestimi gólmi po Lukášovi Péchym (8) druhý najproduktívnejší z tímu trénera Branislava Trandžíka.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH, FB SPORTAcademyHlohovec