Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa víťazne naladili na odvetu 2. kola Európskeho pohára víťazne. Zverenci trénera Václava Straku v stredajšej predohrávke 9. kola Niké Handball extraligy mužov si podľa očakávania poradili so Slovanom Modra 32:27 (17:11) a poistili si vedúcu pozíciu v tabuľke.

Považania mali od začiatku vývoj duelu pod kontrolou. Už v prvom polčase mali sedemgólový náskok, hostia však v 38. min znížili na 17:21. Po trojgólovej šnúre Modranov svietil v 49. na ukazovateli skóre stav 28:24, ale v záverečnej desaťminútovke už neprišlo k zdramatizovaniu stretnutia.

„Tréner dal dnes šancu hráčom, ktorí trošku menej hrávajú. Tým pádom sme ušetrili sily na sobotu, pretože nás v Zubří čaká dôležitý zápas. Brali sme to samozrejme aj ako prípravu na stretnutie proti českému klubu. Sme  spokojní. Všetci hráči, ktorí na zápas nastúpili, boli koncentrovaní a snažili sa hrať najlepšie, ako mohli. Jediné negatívum bolo množstvo zahodených šancí. Preto ten výsledok je s menším gólovým rozdielom, ale po celý čas sme to mali pod kontrolou a chalani k tomu pristúpili zodpovedne. Všetci si zahrali, aby mali zápasovú prax a aj tréner Straka bol spokojný, takže ideme ďalej,“ zhodnotil stretnutie pre SZH jeden z ofenzívnych lídrov MŠK Ľubomír Ďuriš. 

Výsledok stredajšej predohrávky 9. kola Niké Handball extraligy mužov 2024/2025:
MŠK Považská Bystrica - HáO TJ Slovan Modra 32:27 (17:11)
Najviac gólov: Kvaššay 7, Š. Macháč 6, Živkovič 5/2 - Stanič 8, Kasagranda 6/1, Jurikovič 3
Pok. hody: 2/2 - 1/1, vylúčení: 0 - 3, rozhodovali: Bočáková a Jánošíková.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: mskpb.sk/Barbora Talačová