Do osemfinále Európskeho pohára mužov, v ktorom sa predstaví Tatran Prešov, prenikol aj maďarský Ferencváros. Ten po prehre 29:33 u súpera zdolal švajčiarsky Bern 33:24. Jakub Mikita bol raz vylúčený. Taliansky Brixen postúpil cez VIF, keď vyhral oba duely na Faerských ostrovoch. Pri triumfe 37:35 mal Marek Korbel v štatistikách tri góly a dve asistencie, pri výhre 38:37 dosiahol sedem gólov, päť asistencií a vybojoval jeden pokutový hod. České Brno síce zdolalo Vogošču z Bosny a Hercegoviny 29:27, ale to na zmazanie sedemgólového manka nestačilo. Jakub Tóth vystrelil raz bez gólovej radosti, brankár Andrej Furman čelil dvom strelám bez zákroku.

V španielskej Lige Asobal uspeli kluby Slovákov. Cenné víťazstvo dosiahla Nava, ktorá vyhrala na pôde Benidormu 32:29. Tomáš Smetánka dal štyri góly z piatich striel a pridal tri asistencie, Jakub Prokop mal na konte jednu strelu a jednu prihrávku na gól. Torrelavega s Markom Jurkovičom zdolal Ademar León 31:30.

V českej extralige sa Maloměřice s trénerom Františkom Urbanom museli skloniť pred Kopřivnicami (28:40), v ktorých realizačnom tíme figuroval Otto Kancel.

Družstvo Toulouse brankára Teodora Paula nestačilo na lídra francúzskej ligy PSG (31:34), napriek druhej prehre zostáva na 4. priečke.

V Nemecku Lipsko zdolalo Erlangen 20:19, tím asistenta trénera Miloša Puteru sa po treťom zápase bez prehry nachádza na 7. mieste I. bundesligy. V druhej najvyššej súťaži Nordhorn-Lingen podľahol Elbflorenzu (21:28), Dominik Kalafut sa prezentoval piatimi strelami a dvoma gólmi, raz bol vylúčený. Minden bez Tomáša Urbana prerušil negatívnu sériu, keď pokoril Ludwigshafen 31:29.

V rakúskej lige sa trápi Hollabrunn, ktorý prehral s Vöslau 24:32. Juraj Briatka nepremenil jeden pokutový hod a na konte mal jedno vylúčenie.

Vo Švajčiarsku sa súboj tabuľkových susedov skončil pre domáci HSC Suhr Aarau, ktorý pokoril St. Gallen 35:27. Zo Slovákov Martin Slaninka premenil za víťazov na gól oba svoje strelecké pokusy, raz bol vylúčený, Marián Žernovič predviedol v bránke zdolaných štyri zákroky pri 23 strelách. Na lavičke St. Gallenu bol tréner brankárov Ľubomír Švajlen. HC Kriens-Luzern pod vedením Petra Kukučku získal cenný triumf na pôde Winterthuru 33:26.

V najvyššej maďarskej súťaži si Budakalász poradil s Gyöngyösom 31:26. Za domácich sa na okamih mihol v bránke Michal Tóth ml. (jedna strela bez zákroku), za hostí sa vrátil do zostavy Martin Potisk, ktorý počas štvrťhodiny stihol trikrát vystreliť a dosiahol dva góly.

V nižšej poľskej súťaži sa darí tímu Gwardia Koszalin, v ostatnom ligovom vystúpení uspel na pôde družstva Oborniki (32:19) aj vďaka trom gólom Ľubomira Ivanicju.

Napriek asociačnému termínu pokračovala najvyššia švajčiarska súťaž žien. LC Brühl Handball potvrdil líderskú pozíciu proti Thunu (35:26), Katarína Šimová mala stopercentnú streľbu (3 z 3) a odpykala si jeden dvojminútový trest, jej spoluhráčka Petra Škoricová mala na konte jednu neúspešnú strelu. Winterthur uhral nerozhodný výsledok na pôde GC Amicitia Zürich (26:26), Miriam Barancová sa pri svojej jedinej strele nedočkala gólu.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://www.facebook.com/ftckezilabda