Počas víkendu vyvrcholil na Zemplínskej šírave seriál majstrovstiev Slovenska v plážovej hádzanej, ktorý opäť pozostával z troch podujatí - Senec (20. - 23. 6. 2024), Bratislava (6. 7. 2024) a Zemplínska Šírava (19. - 21. 7. 2024). V kategórii mužov nazbierali najviac bodov lanskí šampióni Karpatskí rytieri (58), druhí skončili Chlopy (44) a tretí boli HotDucks (38). Medzi ženami sa majsterkami stali so ziskom 32 bodov Buchty, ktoré boli pred rokom vicešampiónkami. Druhú priečku obsadili Kanonierky (28) a tretia pozícia patrila zoskupeniu s názvom Borky (22).

Víťaz u mužov získal spolu až 58 bodov s účasťou na všetkých turnajoch. Ženskému šampiónovi stačilo 32 bodov a účasť na 2 turnajoch. Zaujímavosťou je, že kanonierkam na 2. miesto stačilo sa prebojovať do finále v Senci, kde boli úspešnejšie Maďarky.

"Samozrejme, tešíme sa. Sezóna bola náročná najmä pre zranenia, ale hlavným cieľom bolo tento rok zopakovať prvenstvo, takže ju hodnotíme pozitívne. Tento rok ešte nie sme rozhodnutí o našej účasti na Champions Cupe, pretože turnaje sú finančne náročné, ale v nasledujúcej sezóne určite plánujeme na ňom zúčastniť. Cieľom v ďalšej sezóne bude určite opäť obhájiť titul M-SR, ale primárne sa chceme zúčastniť na Champions Cupu a kvalifikovať sa na EBT Finals," uviedol Samuel Budinský za družstvo Karpatskí rytieri.

"Sme nesmierne šťastné, že sa nám opäť podarilo získať titul majsteriek Slovenska. Pre nás je toto víťazstvo predovšetkým oslavou radosti z hry a skvelého kolektívu. Naším hlavným cieľom tento rok bolo užiť si každý zápas a zlepšovať sa. Výhra je veľmi príjemný bonus a dodala nám ďalšiu motiváciu napredovať. Tešíme sa preto na pokračovanie našej cesty a veríme, že sa budeme ešte dlho baviť týmto krásnym športom," vyjadrila sa za Buchty Ivona Skaličanová.

Na turnajoch sa predstavili aj zahraniční rozhodcovia - Lajos Turák a Alexander Horváth z Maďarska.

"Sezóna bola tento rok mimoriadne náročná, keďže tímy sa neustále zlepšujú a zápasy sú stále atraktívnejšie. Konkurencia rastie a každý zápas prináša nové výzvy, ktoré hráči aj tréneri musia prekonať. S potešením sledujeme, že sa čoraz viac nových tímov, najmä mládežníckych, zúčastňuje na turnajoch. Tento trend je pre nás veľmi dôležitý, pretože mladí hráči prinášajú do hry novú energiu a perspektívu, ktorá prispeje k budúcemu rozvoju plážovej hádzanej na Slovensku. Ten je obzvlášť viditeľný v ženskej zložke, kde Kanonierky dosahujú úspechy aj na európskej úrovni. Tieto úspechy ukazujú, že sa plážová hádzaná na Slovensku uberá správnym smerom. Slovenskí rozhodcovia a rozhodkyne majú vďaka týmto náročným a kvalitným duelom možnosť zlepšovať sa a získavať nominácie na veľké európske podujatia. Je to pre nich skvelá príležitosť, ktorá prispieva k celkovému rastu kvality rozhodovania v SR. Chcel by som sa poďakovať všetkým tímom za rešpektovanie pravidiel a obzvlášť organizátorom, rozhodcom a delegátom za skvelý priebeh turnajov. Vaše nasadenie a profesionalizmus vytvárajú prostredie, kde môžu hráči naplno predvádzať svoje schopnosti a diváci si môžu užívať kvalitnú hru. S radosťou sa tešíme na ďalšiu sezónu a dúfame, že uvidíme staré aj nové tímy budúce leto. Veríme, že aj nasledujúca sezóna prinesie mnoho napínavých momentov, športových úspechov a nezabudnuteľných zážitkov," uviedol koordinátor podujatí a rozhodca EHF Dávid Chudoba.

Konečné poradie M-SR 2024 v plážovej hádzanej po troch turnajoch:
Muži: 1. Karpatskí rytieri 58 bodov, 2. Chlopy 44, 3. HotDucks 38, 4. Limpopo 36, 5. G Warriors 34.
Ženy: 1. Buchty 32, 2. Kanonierky 28, 3. Borky 22, 4. Bosorky a Malinky po 20.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Senec Beach Handball