Trnavský krajský zväz hádzanej v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom pripravili 1. krajský turnaj o Pohár župana TTSK v kategórii staršej

prípravky dievčat a chlapcov. Turnaj sa uskutočnil 6. mája 2023 v Piešťanoch za účasti 19 družstiev, účastníkov dlhodobej súťaže chlapcov a dievčat narodených v roku 2012 a mladších. Turnaj bol vyvrcholením súťažného ročníka 2022/2023, ktorý sa začal 10. septembra 2022 prvými turnajmi a pokračoval v pravidelných intervaloch až do apríla 2023. Prvýkrát po dvoch rokoch nebola súťaž prerušená žiadnymi pandemickými opatreniami, a tak hráči a hráčky absolvovali počas sezóny 18 kvalitných turnajov. Družstvá spolu odohrali viac ako 600 zápasov, v ktorých padlo viac ako 10-tisíc gólov. Od turnaja k turnaji bolo vidieť nárast športového majstrovstva hráčov jednotlivých tímov a nádherným vyvrcholením sezóny bol prvý ročník finálového turnaja o Pohár župana TTSK, kde sa stretli na jednom mieste takmer všetky družstvá prihlásené do súťaže. Na rozdiel od bežnej sezóny, kde hrali spolu proti sebe dievčatá aj chlapci, na finálovom turnaji boli rozdelení na dve samostatné kategórie, čiže zvlášť hrali proti sebe dievčenské družstvá a zvlášť chlapčenské s miešanými. Turnaj sa najlepšie vydaril domácim družstvám MHK Piešťany, ktoré obsadili prvé miesto aj v kategórii dievčat aj chlapcov. 

Turnaj sa uskutočnil vďaka podpore Trnavského samosprávneho kraja a pevne veríme, že sa toto podujatie stane tradičným vyvrcholením súťažného ročníka staršej prípravky v súťaži TKZHa. Ceny hráčom odovzdávali podpredseda TTSK Ing. Patrik Voltmann a primátor mesta Piešťany Mgr. Peter Jančovič, PhD.

Výsledky finále:

CHLAPCI
MHK Piešťany – HŠK Legends Šaľa 21:10

DIEVČATÁ
MHK Piešťany – HK Junior Močenok 10:6

Konečné poradie na turnajoch:

CHLAPCI
1. Piešťany "A", 2. Legends Šaľa, 3. Štart Nové Zámky "A", 4. Štart Nové Zámky "B", 5. Topoľčany "A", 6. Cífer, 7. ŠK DAC Dunajská Streda, 8. Nové Zámky "C", 9. Hlohovec "A", 10. Trnava, 11. Hlohovec "B", 12. HKM Šaľa, 13. Piešťany "B", 14. Modranka, 15. Topoľčany "B".

DIEVČATÁ
1. Piešťany, 2. Močenok, 3. Cífer, 4. HC DAC Dunajská Streda