Hádzanári Tatrana Prešov majú nového trénera. Stal sa ním niekdajší hráč Šarišanov Pavol Jano, v minulosti bývalý úspešný pivot a reprezentant, ktorý má za sebou aj viacero trénerských angažmánov na klubovej úrovni v SR, ČR, Maďarsku i Nemecku, viedol aj národný tím juniorov SR. Na lavičke Tatrana bude nástupcom Mareka Gernáta (bude pokračovať ako tréner mladšieho dorastu, pozn.), s vedením prešovského klubu sa dohodol na ročnej zmluve.

"Ako sa to udialo? Nepoviem vám nič zaujímavé. Dostal som ponuku a dohodli sme sa. Prešov je dlhodobo najlepší klub u nás a treba ho vrátiť tam, kde bol. Určite plánujem zaviesť nejaké zmeny, predovšetkým však máme pred sebou veľa roboty. Dúfam, že tu nie som len na to, aby som hráčov prebral. Ja som tu na to, aby som im ukázal smer. Keď mi budú dôverovať a všetko pôjde podľa predstáv, tak budú mať pocit spokojnosti a radosti nielen hráči, diváci, ale všetci, ktorým záleží na prešovskej hádzanej. K športu musia pristupovať pokorne a potom si môžu užívať aj výsledky svojej práce," uviedol pre slovakhandball.sk 51-ročný Pavol Jano, ktorý sa v ostatnom čase venoval učiteľskému povolaniu na SOŠ v Košiciach a šesť rokov trénersky pauzoval: "Chuť pracovať ako tréner som mal stále."

V uplynulej sezóne zosadila Tatran z trónu Považská Bystrica, keď prešovskí hráči doplácali aj na nabitý program z účinkovania v rôznych súťažiach. "Nebudem hodnotiť predchádzajúcu sezónu. V nasledujúcej budeme mať menej zápasov, ale určite viem, že nás čaká veľa práce, bez ktorej nebudú ani želané výsledky. Nechcem dostávať pod tlak seba ani hráčov nejakými vyhláseniami ohľadom cieľov, ale v Prešove sú vždy najvyššie ambície. Tatran je na Slovensku veľký pojem. Teraz budem jeho súčasťou a nemôžem sa báť toho, čo nás čaká," pokračoval Košičan, ktorý bude mať v realizačnom tíme ako trénera brankárov Maroša Kolpaka.

V prešovskom kádri nastane určitý pohyb, ale nový šéf realizačného tímu v ňom nechystá prevratné zmeny. "Nejakí hráči odišli, ale tí, čo zostali majú svoju kvalitu. Možno ešte budú v hľadáčiku nejakí hráči, ale nezakladám si na veľkých nákupoch. Jedna vec je mať dobré mládežnícke tímy a druhá vec je, koľko dostávajú príležitostí mladí hráči. Dúfam, že sa mi podarí im dať viac priestoru ako doteraz a najmä, že budú aj úspešní," poznamenal Pavol Jano, ktorý ako hráč získal majstrovské tituly s Duklou Praha, Košicami, Sečovcami a Prešovom, do ktorého sa vracia po 19 rokoch. Slovensko ako hráč reprezentoval 98-krát, bol aj účastníkom majstrovstiev Európy 2006 vo Švajčiarsku.

Hádzanári Tatrana Prešov začnú letnú prípravu 4. júla.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský / tatranpresov.sk