Hádzanári Tatrana Prešov sa rozlúčili s účinkovaním v českej extralige 2022/2023 prehrou v Karvinej, keď v súboji úradujúcich majstrov oboch krajín podľahli domácemu HBC 28:33 (15:15). Oba tímy nastúpili v nekompletnom zložení, keďže sa hralo počas asociačného termínu a svoje zohrali aj zdravotné problémy. Najlepším strelcom z tímu trénera Mareka Gernát bol Lukasz Gogola 8 gólmi. Tatran obsadil v tabuľke 5. miesto s desaťbodovým odstupom na tretiu Karvinú, keď v základnej časti odohral 25 stretnutí s bilanciou 14 víťazstiev - 3 remízy - 8 prehier. K tomu ešte zrejme pribudne jedna kontumačná prehra, keď nedávno nevycestoval na duel do Zubrí.

V Nórsku bol na programe súboj hádzanárok druhého Storhamaru s prvým Kristiansandom, ktorý triumfoval 36:31 a aj na radosť asistenta trénera Tomáša Hlavatého si pripísal na konto 18 víťazstvo v aktuálnej ligovej sezóne.

Švajčiarsky Kreuzlingen sa v nadstavbovej skupine v dôležitom dueli v boji o semifinále rozišiel nerozhodne s tímom Herzegenbuchsee 25:25. Petra Škoricová strelila za domáce, ktoré zabodovali po troch prehrách, päť gólov z dvanástich pokusov.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: tatranpresov.sk